Nieuwsbericht

(terug)

Weer winst

namens Websitecommissie, zondag 27 oktober 2019

Voordat de wedstrijd begint, mogen pupillen van de week Rhodé Westerlaken en Rixt van Rijwijk een doorloper maken. Allebei de dames scoren!

Het is mooi korfbalweer alleen de wind kan af en toe flink aanzetten. ACKC begint de wedstrijd goed: binnen 3 minuten staat het al 4-0. Jelle, Arné, Stef en Marlies weten de korf snel te vinden. Coach Pieter vraagt de eerste time-out aan. Dan volgt er een goede verdediging, maar toch kan een heer van Vriendenschaar een doorloper maken en niet veel later wordt er van afstand gescoord: 4-2. Coach Pieter vraagt wederom een time-out aan. Nog 16 minuten te spelen. Er wordt door ACKC een strafworp gemist en vlak daarna kan een dame van Vriendenschaar een doorloper maken: 4-3. Een heer van Vriendenschaar kan van afstand scoren en de stand is gelijk: 4-4. Dan wordt er ook een strafworp gemist door Vriendenschaar. Wietze heeft last van een knieblessure en wordt gewisseld door Frank. Jelle krijgt een vrije bal: 5-4. Dan volgen er een paar doelpunten over en weer: Vriendenschaar mist een strafworp, Marlies maakt een doorloper, Vriendenschaar maakt een strafworp, Arné van afstand. Stand is dan 7-6. Nog 1 minuut op de klok: Amber staat sterk af te vangen onder de korf waardoor er veel kansen worden gecreëerd. Arné krijgt een vrije bal mee die wordt gescoord: ruststand 8-6.

Na de rust komen beide ploegen gemotiveerd uit de kleedkamers. Al snel krijgt Vriendenschaar een strafworp mee die een 2e keer genomen mag worden omdat er iemand binnen de afstand staat. De 2e keer is het raak. Frank schiet van afstand in de korf: 9-7. Jelle maakt van achter de korf een doelpunt: 10-7. Er volgt weer een mooie aanval met veel rebound ballen. Ingrid kan ook van achter de korf scoren: 11-7. Heer Vriendenschaar scoort van afstand: 11-8. Er wordt nog een time-out aangevraagd door ACKC met nog 3:42 op de klok. Hierna scoort een heer van Vriendenschaar van afstand: 11-9. Arné wordt gewisseld door Rick. Met nog 1 minuut op de klok wordt er een doorloper gemaakt door Vriendenschaar die door de scheidsrechter wordt afgefloten voor een strafworp; deze wordt gescoord en de stand is 11-10. Gelukkig fluit de scheidsrechter het eindsignaal en de winst van de nummer 2 uit de competitie is binnen!

Volgende week is er een week vrij en dan gaat de zaalcompetitie van start met op dinsdagavond 5 november de eerste oefenwedstrijd in Giessen. Doelpuntenmakers: Jelle van de Water en Arné van Herwijnen beiden 3, Marlies Kant 2, Stef Mommers en Frank Bakker en Ingrid Dekkers allemaal 1

Hanneke van den Driest

(terug)