Nieuwsbericht

(terug)

Een spannende wedstrijd

namens Websitecommissie, zondag 20 oktober 2019

Voordat de wedstrijd ACKC 1 - Atlas 1 begint mogen Eef Verschoor en Lotte Kammer een doorloper maken, aangegeven door mensen van ACKC 1. Super spannend!

Het spel begint meteen snel en goed. Helaas is het 1e doelpunt van de wedstrijd voor Atlas, maar al snel kan Jelle de score gelijk trekken bij het nemen van een vrije bal. Tijdens de aanval van Atlas kan Amber de bal mooi onderscheppen. Marlies kan van afstand de korf raken en staat ACKC voor: 2-1. Dan krijgt Atlas de kans om 2x te scoren en is het 2-3. Ingrid schiet raak van afstand en de stand is weer gelijk. Atlas kan scoren als er een strafworp wordt gegeven die wordt gemaakt door Stef: 4-4. De heer van Wietze is goed op schot en weet er 2 van afstand in te gooien. Coach Pieter vraagt een time-out aan om nog wat tactiek te bespreken. Sabine en Marlies kunnen vlak na elkaar scoren en weer is de stand gelijk: 6-6. Stef staat goed te verdedigen maar de scheidsrechter keurt het doelpunt goed. Amber kan van afstand de gelijkmaker scoren: 7-7. Dan is er een sterk verdedigend werk te zien waaruit een aanvallende fout wordt veroorzaakt waardoor ACKC de bal mee krijgt. Sabine kan 2x scoren: 1x van afstand en 1x uit een vrije bal. Vlak voor rust kan Atlas nog scoren wat de ruststand brengt op 9-8.

Meteen na rust scoort Atlas de gelijkmaker als Sabine de ploeg van afstand weer op voorsprong brengt. Vlak hierna kan Wietze, na een mooi aanvalswerk, de 11-9 maken. Dan maakt Wietze een fout en krijgt een strafworp tegen, die een 2e keer genomen mag worden ivm te vroeg inlopen: 11-10. Ingrid schiet van afstand raak en een heer van Atlas schiet van ver raak: 12-11. Wietze kan het 13e doelpunt maken. Atlas scoort ook weer. In het verdedigingsvak kan Wietze de bal van de middenlijn terugslaan naar de aanval. Dan scoort Atlas de gelijkmaker: 13-13. Het blijft een spannende pot en de ploegen zijn goed aan elkaar gewaagd. Atlas krijgt een strafworp mee die goed wordt afgemaakt als Marlies van afstand raak schiet en weer is de stand gelijk: 14-14. Amber houdt in het aanvalsvak de bal binnen de lijnen. Ingrid krijgt een strafworp mee die door Arné goed wordt afgemaakt: 15-14. Dan vindt er een grote wissel plaats: Jelle, Arné en Amber worden gewisseld door Frank, Rick en Natasja. Atlas krijgt een strafworp en de stand is weer gelijk: 15-15. Dan maakt een heer van Altas een doorloper (die gescoord werd) maar deze wordt afgefloten door de scheidsrechter voor een strafworp. Deze strafworp wordt gemist. Marlies krijgt ook een strafworp toebedeeld die wordt genomen door Stef: 16-15. Stef wordt gewisseld door Arné. Wietze kan van afstand scoren en Natasja kan een vrije bal maken wat de stand op 18-15 brengt. Wietze wordt gewisseld door Jelle. Er wordt, met een kleine 2 minuten op de klok, nog een time-out aangevraagd. Over en weer wordt geprobeerd nog een doelpunt te maken maar echt in één van de laatste seconden van de wedstrijd kan Atlas nog een keer scoren wat de eindstand brengt op 18-16. Het was een mooie wedstrijd om naar te kijken.

Volgende week zaterdag is de laatste wedstrijd op het veld in Almkerk: om 13:10 begint de wedstrijd van het 2e team en daarna om 14:30 begint de wedstrijd van het 1e team.

Doelpuntenmakers: Sabine Meerman 4, Marlies Kant en Wietze de Vries 3, Stef Mommers en Ingrid Dekkers 2, Jelle van de Water en Amber de Ruijter en Arné van Herwijnen en Natasja Kuipers allemaal 1.

Hanneke van den Driest

(terug)