Nieuwsbericht

(terug)

Togo-ACKC

namens Websitecommissie, maandag 14 oktober 2019

Voorafgaand aan deze wedstrijd speelde TOGO 2 tegen ACKC 2 wat een mooi spel opleverde en daardoor ook een mooie winst: 9-12

Terwijl het 2e in de regen moest spelen, werd het droog op het moment dat de wedstrijd van ACKC 1 gespeeld moest worden. Er gebeurde heel veel in deze wedstrijd. Mooie aanvallen, sterke verdedigingen, prachtige doelpunten…kortom, een leuke wedstrijd om naar te kijken.

De 0-1 werd gemaakt door een korte kans van Jelle. TOGO scoort 2x achter elkaar. Sabine mocht een vrije bal nemen maar deze werd door de scheidsrechter afgefloten voor binnen de afstand. TOGO kreeg de bal mee. Arné onderschepte op mooie manier de bal. In de 10e minuut kon Sabine een vrije bal scoren en werd de stand 2-2. Jelle maakte van afstand de 2-3. TOGO kreeg een strafworp en het was weer gelijkspel. Sabine maakte van afstand de 3-4 en Wietze kon met een korte kans de score op 3-5 brengen. TOGO scoort de 4-5. In de 15e minuut kon Jelle nogmaals scoren en maakte de 4-6. TOGO kon 2x scoren: eenmaal van afstand en eenmaal door een strafworp. En weer was de score gelijk: 6-6. Ingrid scoort de 6-7, TOGO de 7-7, Sabine de 7-8. Er wordt een strafworp aan TOGO gegeven en het is weer gelijk. Arné schiet van ver de bal in de korf en Ingrid kan dan van achter de korf de 8-10 maken met nog 4 minuten op de klok. Dan lukt het bij Sabine, die goed op schot was, om de 8-11 te maken en Marlies doet er nog een schepje bovenop door, vlak voor rust, de 8-12 te maken.

In de eerste minuut na de rust weet Jelle te scoren. Direct daarna weet ook TOGO te scoren en vlak daarna kan een dame van TOGO een doorloper maken en is de stand 10-13. Het wordt toch nog spannend, want beide teams zijn gebrand op winst. Stef kan het volgende doelpunt maken, Wietze kan de bal mooi onderscheppen, Jelle krijgt een strafworp die wordt gescoord door Arné en vlak daarna maakt Amber een doelpunt. De score is ineens 10-16. Sabine krijgt de kans om langs haar dame te lopen en maakt de 10-17. Dan scoort TOGO 2x. Jelle krijgt nogmaals een strafworp mee die Arné weet te scoren: 12-18. Het is ondertussen in de 20e minuut van de 2e helft als er even een tijdje niet gescoord wordt. Wel veel kansen, soms wel 6 achter elkaar die niet benut worden, TOGO scoort wederom 2x. Jelle schiet van afstand de bal in de korf en de stand is nu 14-19. Wederom scoort TOGO 2x en dan in de slotfase van de wedstrijd maken Marlies en Arné allebei nog een keer en de eindstand is 16-21. Goed gedaan!

Volgende week spelen zowel het 1e als het 2e thuis tegen Atlas, beginnend om 14:10 uur.

Doelpuntenmakers: Sabine Meerman 5, Jelle van de Water 5, Arné van Herwijnen 4, Marlies Kant 2, Ingrid Dekkers 2, Wietze de Vries, Stef Mommers en Amber de Ruijter allemaal 1

Hanneke van den Driest

(terug)