Nieuwsbericht

(terug)

Welverdiende winst voor ACKC 1

namens Websitecommissie, zondag 29 september 2019

De kampioenswedstrijd tegen Korbatjo 1 werd verloren, dus alles stond op scherp om deze wedstrijd te gaan winnen. Na het verlies van de laatste drie wedstrijden zou dit heel mooi zijn.

Allereerst mag pupil van de week Tess Verduyn een doorloper maken die ze foutloos door de korf wist te krijgen wat een groot applaus opleverde.

Meteen na het startsein van de scheidsrechter wordt er een mooie aanval opgezet. Helaas is het eerste doelpunt van de wedstrijd voor Korbatjo. Even later krijgt Ingrid een strafworp mee die door Arné goed werd afgerond: 1-1. Een minuut later krijgt ook Marlies een strafworp van de scheidsrechter die door Stef wordt gemaakt: 2-1. Sabine loopt langs haar dame maar helaas is het verdedigd. De ploegen zijn zeker aan elkaar gewaagd en er volgen een aantal mooie aanvallen aan beide kanten. Ook de verdediging staat haar mannetje en er worden veel ballen onderschept. Wietze kan na een poosje een mooi doelpunt maken van afstand: 3-1. Zijn heer kan een doorloper maken: 3-2. Er volgen nog vele kansen, maar deze worden niet benut tot Jelle kans ziet van een afstand te scoren: 4-2. Dan krijgt Amber een strafworp tegen die door Korbatjo wordt gemaakt: 4-3. Er wordt een time-out aangevraagd met nog 11:42 op de klok. Hierna zien we mooi korfbal maar aan beide kanten wordt even niet gescoord. De dame van Ingrid ziet kans een doorloper te maken: 4-4. Alles ligt weer open en de spanning stijgt. Er wordt nogmaals een time-out aangevraagd met nog 5:44 op de klok. Korbatjo krijgt een vrije bal die op een mooie manier door Wietze wordt verdedigd. Jelle schiet 2x van afstand de bal in de korf, goed voor 6-4. De heer van Arné kan ook van afstand scoren wat de ruststand op 6-5 brengt.

Beide ploegen komen zeer gemotiveerd uit de rust en dat is vanaf de 1e minuut te zien. De dame van Amber en de heer van Wietze maken allebei een doelpunt wat de stand op 6-7 brengt. De eerste keer dat er een achterstand is. Jelle kan de stand weer gelijk trekken door een afstandsschot. Sabine kan een vrije bal nemen als een heer van Korbatjo te vroeg inloopt en ze een 2e vrije bal mag nemen. Helaas komt de bal op de rand van de korf. Wietze kan, na een mooi opgezette aanval, scoren: 8-7. Dan gebeurt er iets raars: er is een spelhervatting maar de scheidsrechter geeft een vrije bal in het andere vak??? Helaas valt hier een doelpunt uit, zodat de stand weer gelijk is. Er wordt een time-out aangevraagd om nog even wat tactiek te bespreken. Natasja vervangt in het aanvalsvak Amber en na 1 minuut scoort ze: 9-8. Hierna zijn er weer veel aanvallen aan beide zijden waar geen punten uit vallen, maar wat voor de vele toeschouwers leuk is om naar te kijken. De heer van Wietze trekt de stand weer gelijk. Amber wordt, in de verdediging, weer met Natasja gewisseld. Met nog ruim 6 minuten te spelen wordt Wietze gewisseld met Rik. Er volgt met nog 3:41 op de klok weer een time-out. Even later scoort Sabine een prachtig doelpunt van achter de korf: 10-9. Heel snel valt er een tegendoelpunt: 10-10. Het publiek wordt steeds luidruchtiger. Natasja komt voor Amber in de aanval als Jelle van afstand scoort: 11-10. Natasja mag nog een vrije bal nemen, maar deze wordt helaas niet benut. Maar dan fluit de scheidsrechter: eindstand 11-10!

Volgende week is er een uitwedstrijd in Hendrik Ido Ambacht tegen DVS ’69.

Doelpuntenmakers: Jelle 5, Wietze 2, Stef, Sabine, Arné en Natasja elk 1.

Hanneke van den Driest

(terug)