Nieuwsbericht

(terug)

ACKC 1 verliest wederom

namens Websitecommissie, dinsdag 24 september 2019

Zaterdag moest ACKC de uitwedstrijd spelen tegen Keep Fit`70 uit Roosendaal.
Na een kwartier spelen is de stand 3-0. Voor ACKC is het erg wennen om tegen zo’n fysieke ploeg te moeten spelen. Er wordt af en toe slinks geduwd en de tegenstanders proberen er dwars doorheen te lopen. Dat wekt ergernis en dat komt het spel niet ten goede, toch pakt ACKC het spel weer op.

Ingrid kan na een goede aanval scoren en het is 3-1 maar helaas komt er al snel een tegendoelpunt. Marlies krijgt de kans om langs haar dame te komen en maakt een mooie doorloper: 4-2. Met nog een kleine 10 minuten te spelen vraagt coach Pieter een time-out aan en hij probeert de spelers weer op scherp te krijgen. Keep Fit krijgt een strafworp mee en de stand is 5-2. Er zijn veel kansen maar er worden er veel gemist. Boven alles is het mooi korfbal om naar te kijken. De bal wordt op momenten goed onderschept maar toch is er een teleurstellende de
ruststand 5-2.

Al snel na rust krijgt Keep Fit wederom een strafworp mee. Amber scoort vanuit een korte kans: 6-3. Als Sabine een vrije bal mag nemen springt een heer van Keep Fit voor de bal en krijgen we een strafworp die Stef mag nemen. Helaas wordt deze niet benut. Stef wordt gewisseld door Rick die al snel een vrije bal mag nemen: 7-4. Even later wordt er een strafworp toegekend en maakt Rick het gat weer kleiner: 7-5. Door een doorloper wordt het 8-5; Arné maakt een strafworp 8-6. Sabine wordt gewisseld voor Natasja en zij scoort even later met een mooie afstandsbal en Arné mag wederom een strafworp nemen die de score op 9-8 zet. Nu wordt het echt spannend. De ploegen worden feller en er wordt flink naar elkaar geschreeuwd. Keep Fit krijgt een strafworp en even later scoort een heer van Keep Fit vanaf de middenlijn. Dan is het 10-8. Natasja schiet weer van afstand: 10-9. Helaas blijkt dit het laatste doelpunt voor ACKC te zijn, terwijl Keep Fit er nog drie maakt. Eindstand 13-9.

Volgende week speelt ACKC in een thuiswedstrijd om 15:30 uur tegen Korbatjo 1.

Doelpuntmakers: Rick 2, Arné 2, Natasja 2, Ingrid 1, Marlies 1, Amber 1.

Hanneke van den Driest

(terug)