Nieuwsbericht

(terug)

ACKC 1 verliest ook de 2e competitiewedstrijd

namens Websitecommissie, woensdag 18 september 2019

Deze week is het een thuiswedstrijd tegen Erasmus 1 uit Rotterdam.
De pupillen van de week waren Kyra Daggelders en Naomi Schouten. Zij mochten voor de wedstrijd doorlopers nemen die aangegeven werden door spelers van ACKC1. Reuze spannend!

ACKC begint de wedstrijd goed en veelbelovend. De aanval is snel en sterk. Arné kan een strafworp verzilveren en even later is Marlies die de korf kan raken. Stef kan ook een strafworp maken en dus is het al snel 3-0. Erasmus kan even later ook scoren en Arné mag weer een strafworp maken. Na 10 minuten spelen is het dus al 4-1. Marlies kan het nog een puntje uit laten lopen. De heer van Arné weet aan hem te ontsnappen en maakt het 5-2. Stef mag nog een strafworp nemen maar mist helaas. Het is warm vandaag dus wordt er een korte drinkpauze ingelast.

Er worden helaas veel kansen niet benut en daar maakt Erasmus gebruik van. Nog 7 minuten op de klok en dan vraagt Pieter, de coach om een time-out. Er worden even wat adviezen doorgegeven. Een vrije bal van Erasmus wordt goed gestoord door Wietze maar even later scoort Erasmus toch en wordt de stand 5-5. Jelle, die last heeft van zijn enkel, wordt vervangen door Jochem. Erasmus kan nogmaals scoren. De vrije bal die even later aan hen wordt toegekend wordt door Amber goed verdedigd. Even later scoort Erasmus via een mooi afstandsschot. De rust stand is 5-7.

Na de rust komt Erasmus goed uit de kleedkamers en kan in zeer korte tijd 4x scoren. Die achterstand is moeilijk om weg te werken. Toch blijft ACKC knokken voor wat het waard is. Elke bal wordt goed rondgespeeld maar helaas blijven de doelpunten uit. Stef scoort uit een strafworp en Marlies kan 2x van afstand scoren omdat Amber sterk onder de korf staat en snel is in de rebound. Maar de eindstand liegt er niet om: 9-15. De toeschouwers worden bedankt door een applaus van de spelers.

Volgende week zaterdag speelt ACKC een uitwedstrijd in Roosendaal, tegen Keep Fit ’70. Deze wedstrijd begint om 16:00 uur.

Doelpuntmakers: Marlies 4x, Arné 3x en Stef 2x.

Hanneke van den Driest

(terug)