Nieuwsbericht

(terug)

ACKC 2 delft onderspit in Bodegraven

namens Websitecommissie, vrijdag 13 september 2019

Na de selectieprocedure onder de nieuwe trainers van het eerste en tweede van ACKC, Pieter Lagendijk, Pascal Kerkhof, Geralt Meerman en Jaco van der Ham, zijn de 8 sterkste spelers geselecteerd voor het eerste. Desondanks staat er ook zeker een noemenswaardige groep spelers in het tweede die dit seizoen het eerste mogen gaan ondersteunen en zelf ook mogen spelen voor de prijzen.

De eerste wedstrijd voor het eerste én het tweede was tegen een oude bekende: Vriendenschaar uit Bodegraven. In het afgelopen zaalseizoen heeft de ploeg hier ook tegen gespeeld. Dat zaalseizoen is het eerste van Vriendenschaar kampioen geworden, maar heeft het twee keer verloren van de ploeg uit Almkerk. Voor het tweede is hier eenmaal tegen gewonnen en eenmaal tegen verloren. Positieve cijfers voor het Almkerks gevaar.

Het tweede startte in het aanvalsvak met: R. Millenaar, Van der Zouwen, Van der Pijl en Van Suijlekom. In de verdediging startten de volgende vier spelers: aanvoerder Bakker, Van den Berg, J. Millenaar en De Cloe – Van Tilborg. Twee sterke vakken waar mogelijkheden mee waren. Binnen enkele minuten had R. Millenaar het eerste doelpunt van het seizoen erin liggen, maar kon Vriendenschaar hier snel een doelpunt tegenoverstellen.

Vervolgens mocht het vak onder aanvoering van Bakker op jacht naar het volgende doelpunt. Dit leek moeilijk te gaan, echter door het sterke verdedigen van het andere vak lukte het toch om twee doelpunten te scoren. Al snel daarna kwam de stand op een 2-4 voor ACKC door R. Millenaar en een veel scorende dame van Vriendenschaar. Door het moeilijke aanvallen van Vriendenschaar werden er voor de rust twee wissels doorgevoerd in het vak van R. Millenaar. Ook was Althuizius het veld in gekomen voor Van den Berg om lengte te creëren in dit vak. Ook kwam Schermers er in voor Van der Pijl die lichte klachten had. Door de gelijk opgaande strijd waarin harde maar eerlijke duels werden uitgevochten kwam de stand voor de rust op 4-5 voor ACKC.

Na rust kwam ACKC gemotiveerd uit de kleedkamer om hier de eerste punten van het seizoen te pakken. Ondanks de motivatie kwam Vriendenschaar beter de kleedkamer uit en konden ze de stand snel omdraaien naar een 9-6 voorsprong. Toen werd het voor ACKC tijd om de aansluiting te vinden. De doelpunten begonnen wel makkelijker te vallen. Zeker captain Bakker vond de korf gemakkelijker, er werd al gerefereerd naar de uitspraak: ‘De hete handjes van Bakker’. ACKC kwam nog terug tot een 12-10 stand met nog 10 minuten bracht hoop. De hoop mocht niet baten, want de stand ging al snel door naar een 15-11 wat uiteindelijk ook de uitslag was.

Ondanks de verlies partij zijn er veel positieve zaken opgevallen bij ACKC en zijn er zeker mogelijkheden om met de wedstrijd van 26 oktober punten te pakken tegen dezelfde tegenstander.

Doelpuntenmakers tegen Vriendenschaar: Frank Bakker 5, Rik Millenaar 2, Jonne Millenaar 2, Stijn Althuizius 1 en Moniek van Suijlekom 1.

Jochem van der Zouwen

(terug)