Nieuwsbericht

(terug)

ACKC verliest de 1e competitiewedstrijd

door Marnix Kammer, donderdag 12 september 2019

Na de zomerstop en 3 oefenwedstrijden was het vandaag dan toch echt zover: de 1e competitiewedstrijd van najaar 2019. Een uitwedstrijd in Bodegraven, tegen Vriendenschaar 1.

Pieter en Geralt hebben wat wijzigingen doorgevoerd in de opstelling.

Na het startsein van de scheidsrechter was het binnen 1 minuut al 1-0 en nog weer 2 minuten later was het weer raak: 2-0. Oké, dat betekent dat er scherper gespeeld moet gaan worden. Wietze maakte de afstand kleiner door een afstandschot: 2-1. Snel kon Stef de korf vinden en was het weer gelijk: 2-2. In een paar minuten kon Vriendenschaar weer tot scoren komen en was de stand 4-2.

Sabine kon een vrije bal nemen en raakte mooi de korf en even leek het erop dat we weer gelijk konden maken doordat Ingrid een afstandschot nam maar helaas draaide de bal eruit. ACKC kreeg een strafworp tegen, die werd verzilverd door Vriendenschaar en even later scoorden ze door een afstandschot: 6-3. Arné mocht een strafworp nemen en scoorde. Sabine schoot van afstand de bal in de korf waardoor de stand 6-5 was. Spannend zo vlak voor rust! Sabine scoorde nogmaals van afstand en de ruststand was 6-6.

Het team van Vriendenschaar kwam goed de kleedkamer uit: binnen een paar minuten kreeg ACKC er 5 om de oren. In de 9e minuut kon Jelle van afstand scoren. Pas in de 15e minuut werd er weer gescoord, deze keer door een vrije bal van Sabine. Maar de achterstand leek te groot om te overbruggen. Er werd gevochten voor de punten: Ingrid, Frank (die was gewisseld met Wietze) 2x, Jelle en als laatste Marlies hebben nog een paar mooie doelpunten gemaakt maar de einduitslag was 17-13.

Doelpuntenmakers tegen Vriendenschaar: Sabine Meerman 4x, Jelle van de Water 2x, Frank Bakker
2x, Wietze de Vries, Stef Mommers, Arne van Herwijnen, Ingrid Dekkers en Marlies Kant allen 1x.

Volgende week speelt ACKC thuis tegen Erasmus 1. De wedstrijd begint om 15:30 uur.

(terug)