Nieuwsbericht

(terug)

Geen kers op de taart voor gepromoveerd ACKC

namens Websitecommissie, maandag 17 juni 2019

De laatste competitiewedstrijd voor het ACKC/Bakertilly formatie tegen Korbatjo ging, nadat beide teams al waren gepromoveerd, alleen nog om wie zich kampioen mag noemen in de 3e klasse I. ACKC had thuis gewonnen en Korbatjo wilde natuurlijk revanche nemen op het gras in de Hoekse Waard.

ACKC begon wat te tam aan de wedstrijd en had al snel een 2-0 achterstand, toch kwamen de groen/witten weer terug naar 2-3 met schoten van afstand van De Vries, De Cloe en Van de Water. De strijd ging tot dan aan toe gelijk op tot een 6-6 stand na twintig minuten. De thuisploeg ging wel veel slimmer om met de kansen en kon liefst driemaal op rij een strafworp verzilveren in een paar minuten. In de laatste fase van de eerste helft leek er al iets geknakt binnen het team. Uiteindelijk werd met een 11-7 stand de rust ingegaan.

De tweede helft ging het Bakertilly team weer met goede moed door om een resultaat te behalen. Stef Mommers maakte via een stip al snel 11-8. Maar het kreeg helaas voor het in ruime getale meegereisde publiek geen vervolg, Korbatjo speelde sober en fysiek korfbal en dat leidde tot een nog grotere Almkerkse achterstand van 14-8. Wat er ook geprobeerd werd met diverse wissels, de kansen kwamen er wel maar de afronding liet duidelijk te wensen over. De achterstand liep langzaam op en ACKC kon er te weinig tegenover stellen. Met nog een minuut of tien op de klok was het al 19-10. De laatste fase werd door beide partijen plichtmatig uitgespeeld met nog wat publiekswissels bij de thuisploeg. ACKC kon alleen maar toezien dat Korbatjo in deze wedstrijd als betere uit de bus kwam en verdient, gezien het wedstrijdbeeld, de winst pakte met 22-12 en daarmee ook het kampioenschap naar zich toehaalde in de 3e klasse I. Het ACKC/Bakertillyteam zal volgend seizoen in ieder geval door promotie wel uitkomen in de 2e klasse. De reserves van ACKC konden wel een overwinning pakken(12-13), en maken zo mogelijk nog kans op promotie naar de reserve 2e klasse.

Op 24 augustus zal ACKC aan zijn oefencampagne beginnen voor het veldseizoen 2019 -2020, thuis tegen ASKC (Antwerpen/Schoten), 31 aug uit tegen Atlas (Rithem) en 2 sept uit tegen DSO (Klundert).

Doelpuntenmakers tegen Korbatjo: Stef Mommers 4, Jelle van de Water 3, Sabine Meerman 2, Ingrid Dekkers, Dieke de Cloe en Wietse de Vries elk 1

Arie den Hartog

(terug)