Nieuwsbericht

(terug)

Sterke generale, ACKC richting mogelijk kampioenschap

namens Websitecommissie, zondag 2 juni 2019

Afgelopen zaterdag was de laatste thuiswedstrijd van ACKC. Het was zaak om in een goede flow te geraken richting de kampioenswedstrijd van 15 juni in Oud-Beijerland, maar nog steeds moest er wel worden gewonnen van Olympia(Spijkenisse). Bij de uitwedstrijd had het ACKC/Bakertillyteam alle moeite moeten doen om een 11-12 overwinning te behalen.

Zoals altijd stond coach Den Hartog er op om uiterst scherp uit de startblokken te gaan. Dieke de Cloe was de eerste die al snel de score opende, de gasten kwamen nog wel een keer langszij maar maakten geen al te sterke indruk. Ingrid Dekkers kon met een voortreffelijk schot en een doorlopertje 3-1 maken. ACKC was los en liet dat ook zien, met twee keer Stef Mommers en schoten van Jelle van de Water en Frank Bakker hadden ze de stand na een kwartier al naar 7-1 getild. Aanvallen liepen vlotjes en verdedigend kon ACKC op enkele momentjes na heel gemakkelijk stand houden. Bij rust zaten de Almkerkers al op rozen met een royale 13-5 voorsprong.

Tevredenheid bij spelers en leiding was er tijdens de rust, maar Den Hartog drong er wel degelijk op aan om deze wedstrijd geconcentreerd uit te spelen ondanks het grote krachtsverschil.

Direct was er weer de felheid en de scherpte! Het ACKC-collectief denderde door en wist in de eerste zes minuten ook zes keer de korf te vinden, het was dus al heel snel 19-6. De tegenstanders werden diverse keren te kijk gezet door een ACKC dat frivool liet zien aan het talrijke publiek over kwaliteit te beschikken en klaar te zijn om naar de 2e klasse te promoveren. Alle spelers haalden hun beste niveau.

Halverwege de tweede helft werd het tijd om te wisselen, Jonne Millenaar kwam er in voor Dieke de Cloe, en Frank Bakker maakte plaats voor Marnix Kammer die zijn laatste thuiswedstrijd speelde. Intussen was de stand tien minuten voor tijd opgelopen naar 24-7,waarbij weer net als vorige week Sabine Meerman een belangrijk aandeel had. Ook Wietze de Vries kwam weer goed los. Beide spelers kregen nog een publiekswissel en werden door Noor de Graaf en Jochem van der Zouwen vervangen. Ook was intussen de dit seizoen zeer sterk spelende Stef Mommers vervangen door Arné van Herwijnen. De laatste minuten kon de ACKC/Bakertilly formatie de overwinning nog meer glans geven en voerde de eindstand op naar 27-7. Een prachtige uitslag voor deze laatste thuiswedstrijd dit seizoen.

Na afloop werd er afscheid genomen van coach Mark den Hartog die na vier seizoenen als coach bij ACKC 1 en 2 even gas terug neemt. Ook Marnix Kammer, Vera van der Meijden, Bob Schalk en Koen de Peuter stoppen als speler bij ACKC. Nu wacht er nog één wedstrijd voor ACKC. In deze laatste competitiewedstrijd treft het medekoploper Korbatjo(Oud-Beijerland), beide ploegen zijn al gepromoveerd naar de 2e klasse, maar zullen nog gaan uitmaken wie zich op 15 juni als kampioen van de 3e klasse I mag kronen. Deze wedstrijd op het sportpark in Oud Beijerland vangt aan om 15.30 uur en zal worden voorafgegaan door de reserves van beide ploegen. Zie www.ackc.nl

Doelpuntenmakers tegen Olympia: Sabine Meerman, Wietze de Vries en Frank Bakker 4, Dieke de Cloe, Ingrid Dekkers, Stef Mommers en Jelle van de Water 3, Amber de Ruijter 2, Jochem v/d Zouwen 1.

Arie den Hartog

(terug)