Nieuwsbericht

(terug)

Glansrijke overwinning ACKC in Rotterdam

namens Websitecommissie, zondag 26 mei 2019

Voor koploper ACKC stond afgelopen zaterdag weer één van de steeds zeldzamer wordende graswedstrijden op het programma. Tegenstander dit keer THOR in Rotterdam-Zuid. Voor de Rotterdammers was handhaving in de 3e klasse het belangrijkste doel, terwijl het ACKC/Bakertillyteam zich ten doel heeft gesteld kampioen te worden of op zijn minst promotie af te dwingen.

De formatie van coach Den Hartog liet er geen gras over groeien en nam de wedstrijd vanaf het begin stevig in handen. Met vijf minuten op de klok was het al 0-4. Waar Sabine Meerman een groot aandeel in had. Bij deze stand stokte het even en kon ACKC niet verder uitlopen.

THOR kwam terug tot 2-4 en ACKC kreeg steeds meer moeite het verdedigende spelletje te doorbreken. Weer was het Meerman (vrije bal) en even eerder Ingrid Dekkers van afstand die ACKC na een kwart wedstrijd op 3-6 zette. ACKC kon tegen de rust nog even aanzetten en bouwde de voorsprong bij rust op tot 4-10. Geen vuiltje aan de lucht voor een oppermachtig ACKC, coach Den Hartog zette zijn ploeg tijdens de rust nog eens echt op scherp.

Nadat THOR de eerste treffer na rust op zich nam, was het alleen maar ACKC dat via Bakker, De Vries, Mommers en captain Van de Water ogenschijnlijk freewheelend de voorsprong naar 5-14 uitbreidden. De Rotterdammers zaten er doorheen en ACKC liet zien over veel meer korfbalkwaliteiten te beschikken. Met nog een kwartier te gaan bij een 6-15 stand ging coach Den Hartog wat wissels toepassen en bracht achtereenvolgens Rik Millenaar, Jonne Millenaar, Jochem van der Zouwen, Noor de Graaf en Arné van Herwijnen in. Hieruit blijkt ook dat ACKC ondanks de lang lopende blessures van enkele spelers kan beschikken over een groot arsenaal aan spelers die moeiteloos aansluiten in het ACKC-vlaggenschip. Via drie maal Wietze de Vries die in de tweede helft goed los kwam en Ingrid Dekkers was het al 7-19 geworden.De invallers Rik Millenaar en Jochem van der Zouwen konden ook nog tot scoren komen en konden de eindstand van 9-22 nog meer glans geven.

Al met al weer een sprankelend ACKC dat zo het lijkt rechtstreeks op zijn einddoel afstevend met nog twee wedstrijden te gaan. Voor tegenstander THOR kwam het bericht dat handhaving gezien de andere uitslagen in 3e klasse L een feit is.

De ACKC/ Bakertillyformatie kan zich op gaan maken voor alweer de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen komende zaterdag 1 juni komt Olympia (Spijkenisse) op bezoek en zal dit tevens een feestelijk karakter gaan krijgen, hierbij wordt de supporter van het jaar bekend gemaakt en wordt er o.a. vast afscheid genomen van coach Mark den Hartog. Ook is er na afloop aan de inwendige mens gedacht in de vorm van pizza, barbecue en een drankje en natuurlijk is er ook een DJ. Dus neem zaterdag eens de moeite om een wedstrijd van ACKC mee te maken, de wedstrijd op sportpark “de Alm” vangt aan om 15.30 uur en zal worden voorafgegaan door ACKC 2 – Olympia 2. Zie ook www.ackc.nl

Doelpuntenmaker tegen THOR: Sabine Meerman 5, Wietze de Vries 4, Jelle van de Water en Stef Mommers 3, Ingrid Dekkers en Frank Bakker 2, Amber de Ruijter, Rik Millenaar en Jochem van der Zouwen elk 1

Arie den Hartog

(terug)