Nieuwsbericht

(terug)

ACKC nog steeds op koers voor promotie

namens Websitecommissie, maandag 20 mei 2019

Afgelopen zaterdag was er weer een thuiswedstrijd voor het ACKC/Bakertillyteam, op bezoek kwam Ventura Sport(Strijen) veelal een lastige tegenstander en die staat derde in de 3e klasse I, waar ACKC nog steeds de lijst aanvoert. ACKC coach Den Hartog had één wijziging doorgevoerd de afwezige Dieke de Cloe werd vervangen door Jonne Millenaar.

De aanvangstijd van de wedstrijd werd ruim een uur vervroegd i.v.m Benederpop in Almkerk.

Zoals gewoonlijk ging ACKC fel van start en creëerde menige kans, maar zag toch de gasten de score openen. Binnen een minuut of vijf was er al zeven keer de korf getroffen, maar stond ACKC nog op een 3-4 achterstand. Toch kwam er snel een kentering, de tegenstanders konden even niet de talrijke ACKC-aanvallen verdedigen en het ACKC/bakertillyteam nam het heft in handen en kon een voorsprong van 9-4 opbouwen, waarbij telkens een andere speler tot scoren kwam. Uiteindelijk werd de rust gehaald met een verdiende 10 -6 voorsprong.

De tweede helft werd al snel de draad van de eerste helft opgepakt en ACKC liep uit naar een 14-7 voorsprong, er was ook nu weer een ACKC te zien dat gretig was en conditioneel de betere was. Tijd om bij deze stand wat spelers te wisselen. De goed spelende Frank Bakker werd vervangen door Arné van Herwijnen. En even later werd Wietze de Vries gewisseld door Rik Millenaar. Beide ploegen konden de wedstrijd zonder echte hoogtepunten uitspelen. In de laatste minuten werden Ingrid Dekkers en Amber de Ruijter nog vervangen door Vera van der Meijden en Jitske de Vries. Uiteindelijk werd gewonnen door ACKC met 18-11. Een goede wedstrijd die uiteindelijk de belangrijke twee punten opleverden richting promotie naar de 2e klasse.

ACKC blijft nog koploper samen met Korbatjo. Komende zaterdag 25 mei gaat ACKC naar Rotterdam, waar het op sportpark Ellemare speelt tegen THOR. Thuis was ACKC deze tegenstander duidelijk met 21- 7 de baas. Aanvang van deze wedstrijd is 15.30 uur.

Doelpuntenmakers tegen Ventura Sport: Jonne Millenaar en Jelle van de Water 4, Wietze de Vries, Frank Bakker en Stef Mommers 2. Sabine Meerman, Amber de Ruijter, Ingrid Dekkers en Arné van Herwijnen.

Arie den Hartog

(terug)