Nieuwsbericht

(terug)

Winst Altena Korfbalderby voor ACKC

namens Websitecommissie, zondag 12 mei 2019

Heel korfbal minnend Altena keek er al een paar weken naar uit, de eerste echte derby binnen de gemeente Altena, ACKC – SKV. Beide teams komen uit in de 3e klasse, met dit verschil dat ACKC de bovenste plaats bezet en SKV enigszins troosteloos met één punt de laatste plaats inneemt in de 3e klasse I. De uitwedstrijd werd toen in de stromende regen gewonnen door ACKC met 6-22.

Vanaf het beginsignaal was al meteen duidelijk dat het ACKC/Bakertillyteam dit keer weer de bovenliggende partij zal worden, SKV kreeg ook wel wat kansen, halverwege de eerste helft maakte de 5-0 stand al veel duidelijk. Terwijl ACKC zeker niet zijn beste spel speelde en soms wat te gretig was, hoefde ACKC na twintig minuten pas de eerste tegentreffer te incasseren en al snel daarop de 6-2. Ondanks het grote veldoverwicht werd het verschil zeker niet weergegeven in de stand bij rust van 8-2.

Desalniettemin gaat het natuurlijk om de punten aan het eind van de match, coach Den Hartog kon er wel vrede mee hebben, maar stuurde zijn ploeg in de tweede helft wel met de opdracht het veld in om dit tempo te blijven spelen en hiermee de tegenstander uiteindelijk lam te leggen.

De opdracht werd vanaf het begin ter harte genomen en ACKC wist via Amber de Ruiter, Jelle van de Water en tweemaal Wietze de Vries de voorsprong op te voeren naar 12-2. De wedstrijd, onder toeziend oog van vele supporters van beide ploegen was niet spannend maar wel aantrekkelijk. Af en toe konden de Sleeuwijkers wat terug doen maar dat weerhield de groen/witten er niet van om na driekwart wedstrijd al een 15-3 voorsprong te hebben vergaard. Het ACKC/Bakertillyteam kon in het laatste kwart de wedstrijd moeiteloos uitspelen, Frank Bakker werd vanwege een lichte blessure uit voorzorg naar de kant gehaald en hierdoor kon Arné van Herwijnen weer wat speelminuten meepikken! Ook werden nog wat andere wisselingen toegepast en mocht Noor de Graaf ook nog invallen. Uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 19-6 en kan ACKC de koploper blijven.

Komende zaterdag 18 mei is er weer een thuiswedstrijd op sportpark “de Alm”, dan zal er in verband met Benederpop om 14.20 uur worden begonnen met daaraan voorafgaande ACKC 2. Beide teams spelen dan tegen Ventura Sport (Strijen). Een lastige tegenstander, waarbij ACKC zeker aan de bak zal moeten om het beoogde kampioenschap aan het einde van de rit binnen te halen.

Doelpuntenmakers tegen SKV: Dieke de Cloe 4, Wietze de Vries 4, Stef Mommers 4, Ingrid Dekkers en Jelle van de Water 2, Amber de Ruijter, Frank Bakker en Arné van Herwijnen elk 1.

Arie den Hartog

Reacties van leden (0)

Niemand heeft nog op dit nieuwsbericht gereageerd.

Je moet ingelogd zijn om zelf een reactie te plaatsen.

(terug)