Nieuwsbericht

(terug)

Zwak ACKC incasseert eerste verlies!

namens Websitecommissie, maandag 22 april 2019

Na een goed zaalseizoen waarin het ACKC/Bakertillyteam net promotie misliep werd zaterdag de veldcompetitie weer hervat. Met ACKC als koploper stond er een uitwedstrijd tegen NIO (Rotterdam) op het programma. Tijdens de thuiswedstrijd werd er in de laatste minuten het verschil gemaakt, dus was men gewaarschuwd.

Met nog steeds een gehavend team begon ACKC vanaf het begin op de warme zaterdagmiddag niet sterk aan de wedstrijd, maar nam wel een hoopvolle voorsprong. Van korte duur bleek later, NIO kon met hun sobere spel wel vrij gemakkelijk tot scoren komen. ACKC bleek vele malen niet bij de les te zijn en moest zeker de eerste helft telkens achter de Rotterdammers aanlopen, het scorebord gaf bij rust een achterstand aan van 8-4.

Tijdens de rust werd door coach Den Hartog geprobeerd zijn ploeg weer op het juiste spoor te krijgen. In de beginfase lukte dat nog niet erg, maar toch werd er een betere strijd geleverd en werd van lieverlee de achterstand wat verkleind naar 11-9. Het werd voor de scheidsrechter ook lastiger, de wedstrijd op een groot veld kostte hem steeds meer moeite en leek ook over te slaan op zijn beslissingen, die vooral uitvielen in het nadeel van de groen/witten. Even leek de wedstrijd bij een 13-9 achterstand met nog een kwart te gaan gespeeld. Maar vooral de ACKC-heren konden het verschil maken en vochten terug naar 13-12. De spanning nam toe en het spel werd fysiek bij beide ploegen.

Vijf minuten voor tijd waren eerst Marnix Kammer en later Dieke de Cloe (enige dame bij ACKC die tot scoren kwam) die 15-14 aantekenden. De laatste minuten waren erg spannend, met een time-out werd nog geprobeerd het spel van de thuisploeg te ontregelen. Maar de strafworp die daarop volgde, werd verzilverd door NIO, Jelle van de Water maakte nog wel vlak voor tijd de 16-15, het verlies was niet meer af te wenden. Een van de zwakste wedstrijden deze competitie waarbij ACKC nu samen met Korbatjo de leiding heeft in de 3e klasse I.

Derby ACKC-SKV.

Komende twee weekenden zijn er vanwege de bijzondere dagen geen wedstrijden. De eerst volgende wedstrijd is wel een heel speciale. 11 mei op het sportcomplex “de Alm” in Almkerk wordt de eerste echte korfbalderby binnen de nieuwe gemeente Altena, ACKC – SKV (Sleeuwijk) gespeeld Aanvang van de wedstrijd 15.30 uur en zal worden voorafgegaan door de wedstrijd ACKC 2 – PKC 5. Zie www.ackc.nl voor meer informatie en standen.

Doelpuntenmakers tegen NIO: Marnix Kammer 6, Jelle van de Water 4, Wietze de Vries 3, Dieke de Cloe en Stef Mommers 1,

Arie den Hartog

(terug)