Nieuwsbericht

(terug)

ACKC verslaat koploper Tiel’72

namens Websitecommissie, zondag 31 maart 2019

Deze zaterdag moest ACKC tegen koploper Tiel`72. Die bij winst kampioen zou worden, maar dat liep anders.

In een goed gevulde sporthal “de Jager” was het ACKC dat in de eerste helft tegen Tiel’72 liet zien over genoeg korfbaltalent te beschikken. Het kwam al snel op een 5-3 voorsprong, de wat arrogant overkomende Tielenaren kregen even later het gat weer kleiner en kwam zelfs op een 5-6 voorsprong, maar de Bakertilly formatie zette er snel en dynamisch spel tegenover, en pakte bij rust een 10-7 voorsprong.

In het tweede bedrijf kon de voorsprong al snel worden vergroot naar 12-7 en stond er een team dat gretig was. Telkens als Tielenaren dreigden terug te komen, liet ACKC zien de betere te zijn met flitsend aanvalsspel! Na twintig minuten was het 16-10 en de buit al binnen. Freewheelend kon ACKC de overwinning binnenhalen met 18-12. Omdat Vriendenschaar (Bodegraven) ook won, liep de ACKC/Bakertilly-formatie net de promotie naar de 2e klasse mis.

20 april vangt de veldcompetitie weer aan waarin ACKC de ongeslagen koploper is.

Doelpuntenmakers tegen Tiel’72: Jelle van de Water 4, Ingrid Dekkers en Stef Mommers 3, Dieke de Cloe, Rik Millenaar, Wietze de Vries 2, Jonne Millenaar en Sabine Meerman 1.

Arie den Hartog

(terug)