Nieuwsbericht

(terug)

Wedstrijd met twee gezichten voor wisselvallig ACKC

namens Websitecommissie, maandag 25 maart 2019

Na de overwinning vorig weekend had ACKC niets meer te duchten van ploegen onderin de ranglijst, wel was het nog mogelijk de tweede plaats te bereiken. Deze keer ging ACKC op bezoek in Linschoten en kwam uit tegen Luno.

Jammer genoeg kreeg Amber de Ruijter vlak voor het begin van de wedstrijd last van een blessure aan haar enkel en werd daardoor aan de kant gehouden. Jonne Millenaar was de logische vervanger.
Vanaf het beginsignaal kon ACKC vrij gemakkelijk de tegenstander bespelen, al was er wel een 1-0 achterstand opgelopen, Wietze de Vries had via een strafworp de mogelijkheid gelijk te maken, maar verzuimde dat, Marnix Kammer en Stef Mommers schoten wel met scherp en zette het ACKC/Bakertillyteam op voorsprong. Beide ploegen scoorden over en weer, met nog tien minuten te gaan richting halverwege breidde ACKC langzaam de voorsprong uit, Jelle van de Water en Ingrid Dekkers tekenden voor de 5-8. Het betere van het spel was voor de Almkerkers en bij een ruststand van 7-11 leek er geen vuiltje aan de lucht voor het tweede bedrijf. Coach Den Hartog had tijdens de rust gewaarschuwd voor verslappen, je moet er bovenop blijven zitten en hetzelfde spelpeil als in de eerste helft blijven hanteren.

In de beginfase bleef het goed gaan en was de stand 8-13 geworden via Ingrid Dekkers en Wietze de Vries. De thuisploeg kreeg vleugels toen ACKC fout op fout begon te maken en de positieve instelling totaal was verdwenen die er in de eerste helft was. De tegenstander putte moed uit het zwakke en inspiratieloze spel van de Almkerkers, binnen tien minuten was de stand 13-13 gelijk geworden en moest ACKC vrezen voor wat er komen ging. Stef Mommers zette de Bakertillyformatie toch weer op voorsprong. De thuisploeg maakte gelijk en kwam weer in een flow. De ACKC-heren hadden viermaal op rij het nakijken en plots was het met nog zeven minuten op de klok 17-14. Ook deze keer moest coach Mark den Hartog ingrijpen. Hij paste enkele wissels toe en probeerde in de slotfase nog wat te forceren met wat omzettingen. Wonder boven wonder kon ACKC de moed opbrengen om dichterbij te komen, eerst via Jelle van de Water en invaller Rik Millenaar, vlak voor tijd kon Sabine Meerman met een zuiver genomen vrije bal gelijkmaken. In de slotminuut scoorde ACKC nogmaals, maar de scheidsrechter had gelijktijdig met het scoren gefloten voor het einde. Er was na afloop nogal wat frustratie tegen de leidsman zo over en weer! Een zwaarbevochten gelijkspel. Voor Luno heel belangrijk omdat ze in degradatiegevaar verkeert.

Doelpuntenmakers tegen Luno: Sabine Meerman 4, Jelle van de Water 3, Ingrid Dekkers, Wietze de Vries, Stef Mommers, Marnix Kammer 2, Dieke de Cloe en Rik Millenaar elk 1.

Komende zaterdag 30 maart is de laatste zaalcompetitiewedstrijd. Dan ontvangt ACKC de koploper Tiel’72. Stand in de 3e klasse F; Tiel’72 20, Vriendenschaar 18, ACKC 16 punten. De gasten hebben nog één punt nodig om officieel kampioen te zijn. Dus kan het zaterdag aanstaande nog een leuk potje gaan worden in sporthal ”de Jager” in Giessen. Aanvang van de wedstrijd ACKC -Tiel’72 is 17.20 uur.

Arie den Hartog

(terug)