Nieuwsbericht

(terug)

Gehavend ACKC naar verdiende winst

namens Websitecommissie, zondag 17 maart 2019

Voor het ACKC Bakertillyteam is het weer alle hands aan dek, tegenstander Vriendenschaar(Bodegraven) nog steeds kanshebber voor het kampioenschap en staat met 16 punten, maar twee punten achter koploper Tiel’72. ACKC kan in principe ook nog steeds voor het kampioenschap gaan, maar zal dan gedeeltelijk afhankelijk zijn van de andere ploegen.

ACKC kan nog steeds niet over aanvoerder Marlies Kant beschikken en zag de ziekenboeg nog meer gevuld raken met Frank Bakker en Natasja Kuipers. Dus was het voor coach Den Hartog weer puzzelen om een team samen te stellen dat deze belangrijke wedstrijd kan omzetten in winst.

Het duurde even voor dat de wedstrijd echt op gang kwam, Wietze de Vries brak als eerste de score, maar de gasten bleven aardig in de wedstrijd en namen brutaal een voorsprong van 2-3. Vanaf dat moment was er een periode waarbij ACKC zich meer toonde en boog de achterstand in een minuut of vijf om in een 6-3 voorsprong, met mooi aanvallend spel. De eerste helft was duidelijk voor de Bakertilly formatie. Uitblinker in scoren was Stef Mommers met vijf doelpunten op zijn naam. Er kon met een 9-4 voorsprong worden gerust.

Tijdens de rust was er vanuit de coach alleen maar een compliment, toch moet ACKC beducht zijn dat het zo maar weer anders kan zijn in de tweede helft. De ploeg uit het groene hart probeerde ACKC van slag te brengen en leek daar nog in te slagen ook. Halverwege de tweede helft slonk de voorsprong van de Almkerkers naar twee punten (10-8). Topscoorder in deze partij Stef Mommers bracht met een mooie doorloopbal en een afstandsschot de marge weer op vier. Inmiddels werd Marnix Kammer naar de kant gehaald en Rik Millenaar ingebracht voor het laatste kwart.

Het gevaar was nog niet geweken, de gasten kwamen weer terug tot 13-11. Het leek een spannend slot te gaan worden, maar ACKC zette nog eens extra aan met lange aanvallen, bleef ACKC de bovenliggende partij, Sabine Meerman verzilverde een vrije bal, en werd daarna voor de laatste drie minuten vervangen door Jonne Millenaar. De invalster kon al snel de marge vergroten en Jelle van de Water maakte helemaal een einde aan de spanning met de 16-11. Invaller Millenaar en de tegenstanders bepaalden uiteindelijk de einduitslag op 17-13.

Hiermee blijft ACKC op de derde plaats in de 3e klasse F met één punt achterstand op Vriendenschaar en drie punten op koploper Tiel’72 (die zijn wedstrijd verloor). ACKC moet de laatste wedstrijd nog thuis tegen Tiel’72 en zal dus om te beginnen komende zaterdag de wedstrijd tegen LUNO (Linschoten) in winst moeten omzetten om nog eventueel zicht te hebben op meer! Zaterdag 23 maart is de uitwedstrijd tegen LUNO, de wedstrijd in sporthal “de Vaart” in Linschoten vangt aan om 14.40 uur.

Voor coach Den Hartog zaak om zijn ploeg scherp te krijgen en te houden nu er nog veel mogelijk blijkt te zijn. Coach Mark den Hartog heeft afgelopen week aangegeven dat hij na twee jaar ACKC 2 en twee jaar ACKC 1 zijn contract niet wil verlengen!

Doelpuntenmakers tegen Vriendenschaar: Stef Mommers 7, Sabine Meerman, Wietze de Vries en Jelle van de Water 2, Dieke de Cloe, Jonne Millenaar, Rik Millenaar en Marnix Kammer elk 1.

Arie den Hartog

(terug)