Nieuwsbericht

(terug)

Winst ACKC in doelpuntrijk duel

namens Websitecommissie, zondag 10 maart 2019

Twee weken na de beschamende nederlaag tijdens de ACKC-dag, ging het ACKC/Bakertilly Team nu op bezoek in Den Haag waar als tegenstander hekkensluiter Dubbel Zes wacht.

Er werd door ACKC al binnen een minuut een 0-2 voorsprong genomen en die werd zelfs uitgebreid naar 0-4. De thuisploeg kon tweemaal via een strafworp terugkomen, maar het waren Jelle van de Water tweemaal en Sabine Meerman die ACKC al snel op 2-7 zette. Weer kreeg Dubbel Zes twee stippen waarvan er één werd verzilverd. Via Ingrid Dekkers en Van de Water met zijn vierde werd de stand na een kwart wedstrijd uitgebouwd naar 3-9. De tegenstander bleef er nog steeds in geloven en drong waar mogelijk aan en profiteerde van foutjes in de ACKC verdediging. ACKC kon de tegenstand pareren en zorgde voor 9-13 ruststand.

Tevreden was de coach met het spel, maar attendeerde zijn team er wel op dat dat ACKC druk moest blijven uitoefenen. Dat is de manier om deze tegenstander te pakken!

Het was meteen bij het begin van de tweede helft dat ACKCde score opende, toch gaf de thuisploeg nog behoorlijk tegenstand en ACKC speelde soms wat te lichtzinnig en kon niet verder afstand nemen, Dubbel Zes kwam zelfs weer tot op drie punten(14-17). Coach Den Hartog nam zijn maatregelen en wisselde eerst Ingrid Dekkers voor Amber de Ruyter en bracht even later Dekkers in het andere vak voor Dieke de Cloe. Het werd snel weer 14-19 na driekwart wedstrijd. Nog één keer kwam de thuisploeg enigszins terug met wederom een stip en een afstandsschot. ACKC kon met lange aanvallen de rust opbrengen en de verdediging van de Hagenezen doorbreken. Met nog een minuut of vijf te gaan was de buit binnen en mochten de andere reserves Arné van Herwijnen, Jochem van der Zouwen en Noor de Graaf de laatste minuten volmaken, Dieke de Cloe en Van de Water maakten aan alle twijfels een einde bij een 19-24 stand. Invaller Van der Zouwen maakte als laatste nog een onmogelijk doelpunt, even later was zijn directe tegenstander hem te slim af en bepaalde daarmee de eindstand op 21-26. Een prima overwinning, waarmee ACKC intussen met 13 punten de 3e plaats inneemt in de 3e klasse F

Doelpuntenmakers tegen Dubbel Zes: Jelle van de Water 8, Ingrid Dekkers 5, Wietze de Vries 4, Sabine Meerman 3, Dieke de Cloe en Stef Mommers 2, Natasja Kuipers en Jochem van der Zouwen elk 1.

Komende zaterdag 16 maart komt Vriendenschaar Bodegraven op bezoek in sporthal “De Jager” te Giessen. Vriendenschaar staat 2e en heeft nog steeds zicht op de koploper Tiel’72, Vriendenschaar heeft 16 en Tiel 18 punten. Voor de ACKC/Bakertilly formatie is het kampioenschap niet meer mogelijk, maar is er bij winst een 2e plaats nog haalbaar. De wedstrijd vangt aan om 18.30 uur en wordt vooraf gegaan door de ACKC-reserves die nog steeds uitzicht hebben op een eventueel kampioenschap.

Arie den Hartog

(terug)