Nieuwsbericht

(terug)

Pijnlijk verlies ACKC tijdens eigen clubdag

namens Websitecommissie, woensdag 20 februari 2019

Vooraf aan de wedstrijd op de alom bekende en traditionele ACKC-dag werden de nieuwe sponsoren gepresenteerd, voor ACKC 1 is dat Bakertylli Accountancybureau en Campina. De tegenstander HKC(U) staat op een degradatieplaats, ACKC staat vierde. Deze wedstrijd moet toch gemakkelijk gewonnen worden?

Het mocht niet zo zijn de Bakertylli-formatie had niets in te brengen en werd na een 7-11 ruststand in de tweede helft weggespeeld en verloor uiteindelijk met 16-23.

ACKC begon met zijn vaste formatie aan de wedstrijd. Frank Bakker had al na een twintig seconden de 1-0 op het bord staan. Maar de gelijkmaker was er ook al snel. Nadat Stef Mommers de 2-1 scoorde, leek er ineens niets meer te lukken. Binnen een minuut of zeven werd ACKC op een zure 2-7 achterstand gezet. Zonder dat ACKC zelf tot behoorlijk spel kwam. Coach Den Hartog nam al snel een time-out om nog wat te kunnen repareren. Het bleek ook in eerste instantie zijn vruchten af te werpen, ACKC kwam terug naar 5-7. Toch was er niet de drive om de definitieve aansluiting te verkrijgen. De ruststand van 7-11 was een verdiende voorsprong van de gasten.

Tijdens de thee werd er met felle toon gesproken door coach Den Hartog, vond zijn team van los zand aan elkaar hangen en miste de echte drive om zeker tijdens de ACKC-dag met een volle zaal te laten zien dat er alles aan gedaan wordt om deze wedstrijd te winnen.

De tweede helft kwam weer moeilijk op gang, het verschil bleef in eerste instantie beperkt tot vier punten achterstand. Totdat de tegenstander van Stef Mommers het net als enkele keren in de eerste helft het op zijn heupen kreeg en wel heel gemakkelijk zijn doelpunten van afstand maakte, wat er verdedigend ook werd geprobeerd.

Al snel werden er enkele wissels toegepast, eerst werd Rik Millenaar ingebracht voor Arné van Herwijnen, maar deze moest al snel weer komen opdraven voor Frank Bakker na een blessure. Ook kwam Amber de Ruyter (na een afwezigheid van enkele maanden) voor Ingrid Dekkers in het veld, ook Sabine Meerman werd ook nog gewisseld. Al met al noodsprongen om te proberen toch nog iets van deze wedstrijd te maken. Halverwege de tweede helft was ACKC eigenlijk al verslagen bij een 12-19 achterstand. Het was voor ACKC een echte off-day waarin niets lukte en de tegenstander daar heel gretig gebruik van maakte. Uiteindelijk werd de einduitslag bepaald op 16-23, de eerste
thuisnederlaag in beide competities, kwam wel erg hard aan. Spijtig voor de in groten getale opgekomen ACKC-supporters die ondanks het verlies een mooie dag beleefden. De ACKC/Bakertillyformatie staat nu vijfde met 11 punten en is de aansluiting met de bovenste plaatsen helemaal kwijt die is inmiddels opgelopen naar 5 punten.

Komende twee weken zal er niet worden gespeeld, op 9 maart is er de volgende wedstrijd nu zal Dubbel Zes (Den Haag) de tegenstander zijn. De wedstrijd in sporthal “Gaslaan” vangt aan om 14.30 uur. Dubbel Zes staat zonder een enkele punt onderaan de ranglijst en is er zeker op gebrand de eerste punten te bemachtigen.

Doelpuntenmakers tegen HKC: Stef Mommers en Wietze de Vries 4, Ingrid Dekkers en Frank Bakker 2, Dieke de Cloe, Natasja Kuipers, Arné van Herwijnen en Rik Millenaar elk 1

(terug)