Nieuwsbericht

(terug)

ACKC pakt weer punten in eigen huis

namens Websitecommissie, zondag 10 februari 2019

Afgelopen twee uitwedstrijden moest ACKC het onderspit delven. ACKC is in eigen huis nog steeds ongeslagen en zal er alles aan moeten doen om ook deze wedstrijd thuis in winst om te zetten, temeer omdat bij winst de bovenste regionen nog steeds in zicht blijft. Tegenstander is dit keer de Vinken(Vinkeveen).Tijdens de uitwedstrijd werd er nog met 18-10 verloren.

ACKC begon met Frank Bakker weer in de gelederen en Jonne Millenaar verving de wat zieke Dieke de Cloe. Vanaf het begin af aan was ACKC goed bij de les en wist het de gasten goed onder druk te houden. Dit resulteerde in een 4-1 voorsprong binnen een minuut of tien. Het was al wel duidelijk dat het een flinke strijd zou gaan worden. Het waren vooral de dames van de Vinken die etaleerden. De ACKC-dames hadden hun handen eraan vol. ACKC kon wel zijn voorsprong langzaam uitbouwen naar 7-3 waarbij Frank Bakker zich goed liet zien, maar er was nog niet de echte overtuiging bij het hele team! Het ACKC/Jeugdsportfondsteam was kwetsbaar. Dat kwam ook snel tot uiting in de stand, de directe tegenstander van Jonne Millenaar had een loepzuiver schot en moest tweemaal toekijken. Stef Mommers was ongelukkig bij het missen van een strafworp.

De ruststand van 8-6 in het voordeel van ACKC was natuurlijk heel mooi, maar er was nog werk genoeg in de tweede helft. Tijdens de rust kon coach Den Hartog alleen maar positief zijn tegen zijn ploeg, er was heel hard gewerkt en hij was ervan overtuigd dat nu wel de punten voor ACKC zijn, mits de inzet van de eerste helft wordt herhaald.

De tweede helft werd de tweede strafworp gemist door Mommers, maar Natasja Kuipers kon al snel 9-6 en later Sabine Meerman de 10-7 maken. De Vinken konden niet worden afgeschut, het bleef geloven in eigen kunnen, binnen drie minuten stond ACKC zelfs met 10-11 achter en was er nog maar tien minuten verstreken. Maar de Groen/witten bleken strijdvaardig en zonder echt goed korfbal te spelen werd de stand weer via Meerman en tweemaal Dekkers 13-11. Inmiddels had een Vinken-speler een gele prent moeten incasseren voor herhaalde aanmerking op de leiding. ACKC speelde met heel veel inzet en hield dit ook vol tot het einde, daarbij gesteund door hun trouwe supporters. De ongelukkige Stef Mommers kon voor de derde keer een stip niet verzilveren. Uiteindelijk ging de winst welverdiend naar de Almkerkers met 17-15 dus is er nog alles mogelijk in de 3e klasse H.

Komende zaterdag is er weer de traditionele ACKC-dag met vele activiteiten voor jong en oud,. Vanaf 13.00 uur wedstrijden van diverse jeugdteams B2,B1,A1 en de senioren ACKC3 en ACKC2. Ook voor de inwendige mens wordt gezorgd.

De hoofdwedstrijd ACKC – HKC(U) vangt aan om 18.30 uur. In de uitwedstrijd werd er met 15-15 gelijk gespeeld dus ook nu weer zaak om iets recht te zetten. Met een volle (Feest) sportzaal “de Jager” in Giessen moet dat mogelijk zijn. Zie voor meer informatie; www.ackc.nl

Doelpuntenmakers tegen de Vinken: Frank Bakker 5, Ingrid Dekkers en Stef Mommers 3, Sabine Meerman en Natasja Kuipers 2, Jonne Millenaar en Wietze de Vries elk 1.

Arie den Hartog

(terug)