Nieuwsbericht

(terug)

Tweede opeenvolgend verlies ACKC

namens Websitecommissie, maandag 4 februari 2019

Het ACKC/Jeugdsportfondsteam kwam afgelopen zaterdag uit tegen het één plaats lager geklasseerde Fortissimo (IJsselstein). Na de verliespartij vorige tegen de koploper kon en moest ACKC winnen om de aansluiting met de koplopers niet te verliezen. Er was een hele schare supporters meegereisd ter ondersteuning van de groen/witten.

ACKC kon niet beschikken over de op wintersport zijnde Jelle van de Water en Frank Bakker.

In de beginfase liet ACKC zien er alles aan te willen doen. Na 10 minuten was er al een verdiende 1-5 voorsprong opgebouwd en leek er geen vuiltje aan de lucht. Maar de thuisploeg zag zich gesteund door hun luidruchtige supporters en begon aan een inhaalrace, halverwege de 1e helft werd de ACKC voorsprong gereduceerd tot 5-6 en kon het vrij weinig inbrengen. De voorsprong bleef wel tot enkele minuten voor de rust! Maar net voor de rust kon ACKC even niets inbrengen en zag de voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen. Uiteindelijk werd er gerust bij een 11-8 achterstand!

Coach Den Hartog was op z’n zachtst gezegd niet tevreden en probeerde zijn ploeg weer op het juiste spoor te krijgen tijdens de rustpauze. Alles is nog mogelijk bij deze stand.

De thuisploeg had weliswaar geen enkel mededogen en ging verder waar het in de eerste helft mee was geëindigd. ACKC kon daar veel te weinig tegen overzetten. Intussen was er vanuit de staf ingegrepen en werd Sabine Meerman en Arné van Herwijnen vervangen door Jonne Millenaar en Marnix Kammer. De achterstand was inmiddels opgelopen naar 16-8. Ondanks de grote achterstand was ACKC niet van plan om te capituleren. Verkeerde acties werden ook vaak weer opgevolgd door betere momenten. Nadat het binnen een minuut via Ingrid Dekkers en Stef Mommers 16-10 was geworden kon er bij deze wedstrijd nog van alles gebeuren. Om en om werd er nog gescoord tot 19-12, toch kwam ACKC weer wat terug naar 19-15 zes minuten voor tijd. De laatste minuten waren behoorlijk rommelig, waarbij de scheidsrechter een belangrijke rol speelde. Uiteindelijk zegevierde Fortissimo met 22-16 en kon ACKC niet de broodnodige overwinning pakken. De Almkerkers vertoeven nu met 9 punten in de middenmoot van de 3e klasse H.

Komende zaterdag 9 februari gaat ACKC de ongeslagen thuisstatus weer proberen te verlengen, op bezoek komen “de Vinken”(Vinkeveen) in de uitwedstrijd kreeg ACKC een flink pak slaag (18-12),dus het wordt weer tijd voor een revanche in sporthal “de Jager” in Giessen. De wedstrijd op zaterdag 9 februari vangt aan om 17.30 uur en gaat vooraf door de reserves van beide ploegen.

Doelpuntenmakers tegen Fortissimo:Stef Mommers 4, Natasja Kuipers, Dieke de Cloe, Rik Millenaar, Arné van Herwijnen en Wietze de Vries elk 2, Ingrid Dekkers en Marnix Kammer elk 1.

Arie den Hartog

(terug)