Nieuwsbericht

(terug)

Collectief falen van te mat ACKC

namens Websitecommissie, zondag 27 januari 2019

ACKC kon afgelopen zaterdag bij winst tegen koploper Tiel’72 hele goede zaken doen, de Almkerkers waren vorige week na een overwinning opgeklommen naar de 2e positie, dus was het alle hands aan dek. Veel publiek was er dit keer meegereisd naar Tiel om op de late zaterdagavond hun ploeg te supporteren.

De thuisploeg had eigenlijk ACKC al in een paar minuten op de knieën, binnen korte tijd stond het al 3-0, ACKC kon er toen al teleurstellend weinig tegenover zetten. Nadat aanvoerder Kuipers de 3-1 scoorde, was het weer de thuisploeg die door denderde naar 6-1. Coach Den Hartog moest al snel ingrijpen en probeerde met enkele dameswissels de boel een klein beetje op de rit te krijgen. Even kwam er een moment van hoop toen Jelle van de Water en Wietze de Vries en wat later Stef Mommers met een stip 7-4 maakten. De Tielenaren namen het initiatief d en ACKC kon niet meer dan er achteraan hobbelen. De achterstand werd steeds groter. Er werd gerust bij een 11-5 stand.

Na de hervatting leek ACKC het toch wat meer op te pakken, het was Wietze de Vries die de achterstand nog verkleinde naar 11-7. De Tielenaren waren verreweg de bovenliggende partij en speelden met veel meer passie en inzet dan ACKC, halverwege de tweede helft werd ACKC gewoonweg overklast en konden de groen/witten weinig meer uithalen. De achterstand was inmiddels 15-7 geworden. Nadat ACKC via Dekkers en invaller Frank Bakker de 16-9 was gemaakt, zette Tiel’72 nog een keer aan en raasde in enkele minuten nog even door naar 21 -9. Uiteindelijk konden Ingrid Dekkers en Jonne Millenaar de wedstrijd een uitslag van 22-11 geven.

Een teleurstellend optreden van ACKC dat nu zakt naar de 3e plaats halverwege de competitie en op één punt wordt gevolgd door nog twee ploegen. Komende zaterdag gaat ACKC op bezoek in IJsselstein waar het Fortissimo als tegenstander treft, thuis werd er vrij makkelijk met 23-15 gewonnen. Hopelijk kan ACKC zich weer herpakken om boven in de 3e klasse te kunnen blijven meedoen. Ook het tweede team liep tegen een verlies aan (14-13) en staat nu gedeeld 1e samen met de reserves van Tiel’72. De wedstrijd in Sporthal “De oever” te IJsselstein vangt aan om 18.30 uur en wordt wederom voorafgegaan door beide reserveteams.

Doelpuntenmakers tegen Tiel’72: Wietze de Vries 3,Ingrid Dekkers en Stef Mommers 2, Natasja Kuipers, Jonne Millenaar, Jelle van de Water en Frank Bakker elk 1.

Arie den Hartog

(terug)