Nieuwsbericht

(terug)

Belangrijke overwinning voor ACKC

namens Websitecommissie, maandag 21 januari 2019

Na de winst van vorige week op de koploper wil ACKC het liefst weer doorpakken richting de koppositie. Dit keer kwam tegenstander LUNO(Linschoten) op bezoek in sporthal De Jager, een ploeg die één punt achter ACKC op de ranglijst vertoeft.

ACKC kwam wel redelijk in de wedstrijd maar liet na dit op het scorebord kenbaar te maken, na ruim tien minuten was het dan eindelijk raak via Sabine Meerman, ook zij maakte via een vrije bal enkele minuten later de 2-0. Na een kwartiertje was het pas 3-1, een magere score ondanks het betere veldspel. ACKC bleef wel druk geven. Dat was ook de opdracht. Het duurde tot vlak voor rust dat er pas weer gescoord werd. Het was uiteindelijk Rik Millenaar, (die regelmatig wisselde tijdens de wedstrijd met Arné van Herwijnen) die de 4-2 maakte, dit was ook de ruststand.

Het aantal doelpogingen was behoorlijk talrijk maar rendement te laag, ACKC had voor de rust ook heel weinig weggegeven. Coach Den Hartog kon zijn ploeg voor dit laatste alleen maar complimenteren. De tegenstanders hebben wel heel veel krachten verspeeld, aldus de coach. Hij maakte duidelijk dat de druk op de tegenstander in de tweede helft ook moest plaatsvinden.

Begin tweede helft ging het wat beter lopen en de scores kwamen wat gemakkelijker. Via Mommers, Van de Water en De Vries was er binnen enkele minuten een 7-2 voorsprong. Het ACKC/Jeugdsportfondsteam speelde niet hoogstaand maar was wel de betere ploeg en kon de aanvallen van LUNO vrij gemakkelijk pareren. Ook toen de gasten met 8-5 dichterbij waren gekomen, liet ACKC zien over voldoende capaciteiten te beschikken om te voorkomen dat LUNO op gelijke hoogte zou komen.

Halverwege het tweede bedrijf was de voorsprong door het derde doelpunt van Wietze de Vries en Sabine Meerman bij een 12- 6 stand al behoorlijk comfortabel te noemen. Ook bij ACKC raakten de krachten op, maar kon toch de stand in het laatste gedeelte wat meer glans geven. Uiteindelijk resulteerde dit in een nuttige en belangrijke 16-9 overwinning, zeker toen de uitslagen van andere wedstrijden bekend werden. ACKC klimt weer een plaatsje na het verlies van Vriendenschaar, Tiel’72 prijkt na een overwinning boven aan de lijst op één punt gevolgd door ACKC. Ook de reserves van ACKC deden goede zaken en staan na een 15-11 overwinning ongeslagen aan kop

Komende zaterdag 26 januari staat er een topper op het programma. ACKC gaat dan op bezoek in Tiel en zal op jacht gaan naar de koppositie. ACKC speelt in de Westroyenhal om 20.20 uur zijn wedstrijd, voorafgegaan door de reserve teams van beide clubs.

Doelpuntenmaker tegen LUNO ; Wietze de Vries 4, Sabine Meerman, Jelle van de Water, Stef Mommers allen 3, Natasja Kuipers, Ingrid Dekkers en Rik Millenaar elk 1.

Arie den Hartog

(terug)