Nieuwsbericht

(terug)

ACKC verslaat ongeslagen koploper

namens Websitecommissie, maandag 14 januari 2019

Het ACKC/jeugdsportfondsteam had afgelopen zaterdag gezien de stand op de ranglijst een moeilijke wedstrijd. De eerste wedstrijd in 2019 moest er worden afgerekend met de ongeslagen koploper Vriendenschaar (Bodegraven).

De Almkerkers misten nog steeds aanvoerder Marlies Kant en konden ook Frank Bakker niet inzetten vanwege een blessure. Ook werd Stef Mommers vanwege trainingsachterstand vervangen door Rik Millenaar. Tevens was trainer/coach Mark den Hartog niet meegereisd vanwege een blijde gebeurtenis. Geralt Meerman en Jacco van der Ham namen de honneurs waar.

ACKC begon zoals was afgesproken fel aan de wedstrijd en kwam al snel op voorsprong, alhoewel dat ook weer net zo snel teniet werd gedaan. De wedstrijd ging gelijk op en zeker in de eerste fase was er geen betere ploeg aan te wijzen. Verdedigend en aanvallend was het een gelijke strijd. Vriendenschaar kon even op voorsprong komen, het waren Jelle van de Water en Wietze de Vries die dat op hun beurt weer voor ACKC deden. Gedurende het verloop werden de Almkerkers wel wat sterker via een schot van afstand van Natasja Kuipers en een stip die feilloos door Van de Water werd verzilverd, kon ACKC op een 4-6 voorsprong komen. Vriendenschaar had toch een antwoord en kon via hun schutters weer langszij komen. Uiteindelijk kon er gerust worden bij een gelijke 7-7 stand.

Het begin van de tweede helft was niet veel anders, nadat via De Vries ACKC op voorsprong kwam, kwamen de Zuid-Hollanders weer snel terug en zelfs op een 9-8 voorsprong. Eigenlijk was er gedurende de gehele wedstrijd de spanning wie er uiteindelijk de volle buit zou pakken. Zo halverwege de tweede helft leek er een kantelpunt in de wedstrijd te komen ten nadele van ACKC, bij een 11-10 stand werd er op het juiste moment door de ACKC-coach een time/out aangevraagd en werd er tevens wat tactisch gewisseld. Het werd duidelijk dat de ploeg uit Bodegraven al heel veel krachten had verspeeld. Nog één keer kwam de thuisploeg op voorsprong maar de laatste tien minuten kon ACKC de dienst gaan uitmaken en had na de gelijkmaker (12-12) van Wietze de Vries het heft in handen genomen. Het waren uiteindelijk Rik Millenaar en tot slot Jelle van de Water die de spanning enigszins weg namen. ACKC speelde de wedstrijd professioneel uit en pakte een fantastisch 12-14 overwinning! Een wedstrijd waarbij er één team stond dat voor elkaar door het vuur ging. Inmiddels neemt ACKC in de 3e klasse F de derde plaats in achter Vriendenschaar en Tiel’72 die beiden 8 punten hebben, ACKC volgt met 7 punten. Ook de ACKC-reserves wonnen en staan ongeslagen aan kop. Komende zaterdag is er weer een thuiswedstrijd, met als tegenstander LUNO (Linschoten) die met 6 punten net achter ACKC in de ranglijst staat. De wedstrijd in sporthal “de Jager” in Giessen vangt aan om 18.30 uur en wordt voorafgegaan door ACKC 2 – LUNO 2.

Doelpuntenmakers tegen Vriendenschaar : Jelle van de Water 7, Wietze de Vries 3, Natasja Kuipers, Dieke de Cloe, Arné van Herwijnen en Rik Millenaar elk 1.

Arie den Hartog

(terug)