Nieuwsbericht

(terug)

ACKC pakt ternauwernood een punt

namens Websitecommissie, zondag 9 december 2018

HKC uit Utrecht had nog geen punten behaald in de 3e klasse. Van deze tegenstander moet de hoofdmacht van ACKC gemakkelijk kunnen winnen.

In de beginfase van de wedstrijd werd er dan ook al snel een voorsprong opgebouwd en leek het een makkelijk avondje te gaan worden. Halverwege de eerste helft werd de voorsprong van ACKC uitgebouwd(2-7). Wat deze keer vergeleken bij vorige week beter ging, was het benutten van strafworpen Wietze de Vries en Stef Mommers maakten er beiden twee. Toch liep het niet zoals gewenst, HKC vocht zich terug en ACKC verzuimde in deze fase kansen te benutten. De directe tegenstander van Jelle van de Water was goed op schot en had er binnen vijf minuten 3 gemaakt. Na een redelijke eerste helft kon worden gerust bij een 7-9 stand.

De tweede helft begon gelijk op en na tien minuten was de stand in evenwicht bij 11-11. De scheidsrechter had het ook lastig, ging erg autoritair te werk en zag vele overtredingen gewoon niet, wat beslist invloed had in het verdere verloop. De spanning nam richting het einde alleen maar toe. Telkens als ACKC weer een punt voorsprong had genomen, kwam de thuisploeg weer langszij. Met nog een minuut of acht te gaan, had de thuisploeg voor het eerst een voorsprong genomen (14-13), ACKC miste weer kans op kans, maar kwam via Sabine Meerman uiteindelijk weer langszij, de voorlaatste minuut kreeg diezelfde Sabine Meerman een stip tegen en werd het 15-14. Alles werd uit de kast gehaald om met nog een punt naar huis te gaan. Tien seconden voor tijd bracht aanvoerder Natasja Kuipers met een loepzuiver schot de ploegen weer op 15-15 met een goed afstandsschot, de scheidsrechter maakte snel daarna een einde aan de wedstrijd.

Er was in eerste instantie blijdschap over het ternauwernood behaalde punt, maar er was weer niet het ACKC wat in de eerste wedstrijd de tegenstander declasseerde. Er waren wel wat lichtpuntjes voor coach Den Hartog, maar het zal beter moeten om de doelstelling te behalen die in het begin van het seizoen is geuit. Het tweede team won vooraf aan deze wedstrijd wel, met 14-18 werden de HKC-reserves verslagen.

Komende zaterdag 15 december om 16.25 uur is de laatste wedstrijd van 2018 en zal er een thuiswedstrijd in Sporthal “de Jager” te Giessen zijn tegen de hekkensluiter Dubbel Zes (Den Haag). Hopelijk kan ACKC zich voor het thuispubliek van de goede kant laten zien en kan ACKC een overwinning behalen. Vooraf aan de wedstrijd zal het tweede team proberen de koppositie in de competitie tegen SKF 4 behouden. Voor meer informatie zie: www.ackc.nl

Doelpuntenmakers tegen HKC; Ingrid Dekkers 4, Wietze de Vries 3, Sabine Meerman en Stef Mommers 2,Dieke de Cloe, Natasja Kuipers, Frank Bakker en Jelle van de Water elk 1.

Arie den Hartog

(terug)