Nieuwsbericht

(terug)

ACKC zet collectieve veerkracht om in winst

namens Websitecommissie, zondag 25 november 2018

De zaalkorfbalcompetitie begon afgelopen zaterdag voor alle teams van ACKC. Met als hoofdwedstrijd de strijd van het vlaggenschip tegen het tamelijk onbekende Fortissimo (IJsselstein). Net als ACKC komen de gasten op het veld uit in de 3e klasse en voert ook daarin de ranglijst aan. Een wedstrijd die dus belangrijk is om direct een stap te zetten naar de doelstelling!

Voorafgaande had het 2e team al in een zenuwslopende partij met 14-13 gewonnen van de reserves van Fortissimo.

ACKC 1 begon met het aanvalsvak: Frank Bakker, Wietze de Vries, Sabine Meerman en Dieke de Cloe – van Tilborg, en in de verdediging; Jelle van de Water, Stef Mommers, Ingrid Dekkers en Natasja Kuipers(captain). De gasten kwamen als jonge honden uit de startblokken en zetten al snel ACKC op een 0-2 achterstand. Dit was een eerste teken dat het geen makkelijk middagje zal gaan worden. Ondanks de scores van Natasja Kuipers en Frank Bakker liepen de gasten verder weg naar 2-6, met goed en snel spel werd de ACKC-verdediging diverse malen te kijk gezet. Coach Den Hartog en assistent Meerman hadden handen vol werk om hun ploeg in het gareel te houden en om het vertrouwen te behouden.

In de loop van de eerste helft bleef de afstand in doelpunten tussen de beide ploegen hetzelfde en werd telkens weer wat verkleind door de Almkerkers; ze konden knap blijven aanhaken. Met nog ruim tien minuten te gaan, was de stand 7-9 geworden. De gasten gaven nog steeds gas en lieten zien over heel veel balvaardigheid te beschikken. Met veel wilskracht hield ACKC redelijk stand, in de laatste minuten scoorde captain Natasja Kuiper driemaal. Uiteindelijk kon met een 11-13 achterstand worden gerust.

Tijdens de rust wees coach Den Hartog zijn spelers erop dat de tweede helft anders moet en er meer initiatief moet worden genomen: “De tegenstander is aan het eind van zijn latijn, nu gaan wij erop en erover. Heb vertrouwen in eigen kunnen, wij zijn uiteindelijk de ploeg die de winst pakt!"

Zoals tijdens de rust afgesproken zette het ACKC/Jeugdsportteam direct de druk erop en kon via schoten van Bakker en De Vries voor het eerst langszij komen, nog even spartelden de gasten wat tegen maar dat duurde maar kort. In de eerste tien minuten werd al een gat geslagen naar 18-14 en leek de buit al binnen. Er werden wat tactische wissels gedaan. Arné van Herwijnen en Marnix Kammer kregen ook nog wat speelminuten.

Fortissimo was leeg, had in de eerste helft teveel gegeven en kon alleen maar toekijken hoe ACKC het initiatief over had genomen en met soms schitterende doelpunten alleen maar uitliep. Het was mooi te zien hoe nieuwkomer Dieke de Cloe- van Tilborg zich soepel aanpaste en oudgediende Jelle van de Water als vanouds een groot deel van de scores op zich nam. De aanvalsdriften van de tegenstanders waren in de tweede helft helemaal lamgelegd. Het was voor het publiek (ondanks de koude zaal) een lust om te zien dat ACKC met prima spel de voorsprong uiteindelijk uitbreidde naar een verdiende 23-15 overwinning.

Komende zaterdag 1 december wacht er een uitwedstrijd tegen de Vinken(Vinkeveen). Ook dit team won de eerste wedstrijd. Zaak voor ACKC om zeker bij de les te blijven en de winst te pakken om de bovenste plaats te blijven innemen. De wedstrijd in sporthal “De Boei” vangt aan om 15.30 uur en wordt voorafgegaan door de reserves van beide ploegen.

Doelpuntenmakers tegen Fortissimo; Jelle van de Water 6, Natasja Kuipers 4,Frank Bakker 3,Dieke van Tilborg, Ingrid Dekkers, Sabine Meerman en Wietze de Vries 2,Stef Mommers en Arné van Herwijnen elk 1.

Arie den Hartog

(terug)