Nieuwsbericht

(terug)

ACKC wil ook in de zaal promotie afdwingen

namens Websitecommissie, donderdag 22 november 2018

Komend weekend vangt het zaalkorfbalseizoen weer aan. Als het voor het ACKC/Jeugdsportfondsteam net zo succesvol verloopt als de eerste helft van het veldseizoen, waarin het team van coach Den Hartog ongeslagen alleen aan kop staat, dan wil hij daarvoor tekenen.

De lat is ook nu weer hoog gelegd, ACKC gaat sowieso voor promotie naar de 2e klasse, dat moet zeker mogelijk zijn met deze sterke selectie! ACKC is ingedeeld in de 3e klasse F en zal het moeten opnemen tegen Fortissimo (IJsselstein), De Vinken (Vinkeveen), HKC (Utrecht), Dubbel Zes (Den Haag), Vriendenschaar (Bodegraven), LUNO (Linschoten) en Tiel ’72. Ook nu zijn er enkele onbekende tegenstanders en wat oude bekenden voor het Almkerks vlaggenschip.

Middels enkele oefenwedstrijden afgelopen weken heeft ACKC zich kranig geweerd, tegen tweemaal een 2e klas team, vorige week tegen DWS(Kootwijkerbroek) werd een verdienstelijke overwinning van 15-14 behaald. Ook tegen DOT(Oss) afgelopen zaterdag was ACKC duidelijk de bovenliggende partij en won overtuigend met grote cijfers 26- 15. ACKC is er klaar voor, ondanks het gemis van captain Marlies Kant die de eerste wedstrijden niet kan worden opgesteld vanwege een vervelende blessure. Ook is de inmiddels vaste waarde Amber de Ruyter niet van de partij in het grootste gedeelte van het zaalseizoen vanwege een buitenlandse stage. Gelukkig zijn er verschillende spelers die rijp zijn voor het eerste team en staan te trappelen om deel uit te mogen maken van de ACKC/Jeugdsportfonds hoofdmacht.

Komende zaterdag 24 november is de eerste thuiswedstrijd en zal Fortissimo te gast zijn in sporthal “de Jager” te Giessen, Fortissimo speelt net als ACKC op het veld ook in de 3e klasse en is ook koploper. Het zal dus direct een belangrijke confrontatie gaan worden, waarbij beide ploegen gebrand zijn om de eerste winst binnen te halen, wel heeft ACKC het thuisvoordeel met normaal veel toeschouwers die hun ploeg naar grote hoogte kan leiden. De wedstrijd vangt aan om 17.30 uur voorafgegaan door ACKC 2 tegen Fortissimo 2. Meer ACKC informatie op ; www.ackc.nl

Arie den Hartog

(terug)