Nieuwsbericht

(terug)

Verdiende winst ACKC in topper tegen Korbatjo

namens Websitecommissie, maandag 22 oktober 2018

Bij prima weersomstandigheden en veel publieke belangstelling ontving afgelopen zaterdag ACKC op het gezellige sportpark “de Alm” de tot dan toe medekoploper en net als ACKC ongeslagen Korbatjo (Oud Beijerland) In deze wedstrijd moet blijken wie de koppositie pakt halverwege de veldcompetitie in de 3e klasse I.

Bij ACKC staat aanvoerder Marlies Kant vanwege een knieblessure enkele weken aan de kant en zal deze topper dus missen. Voor haar in de plaats kwam Ingrid Dekkers in de basis.

ACKC moest na het nemen van de doorloopbal door de pupil van de week, Emma Pruyssen in de beginfase van deze sleutelwedstrijd eerst even de zenuwen wegspelen. Er was toch wel naar deze wedstrijd uitgekeken en wat spanning opgebouwd de laatste week. Wietze de Vries opende de score, maar echt vat op de wedstrijd kreeg ACKC nog niet in de aanvangsfase. Korbatjo nam zelf heel brutaal een 2-4 voorsprong. Er was geen enkele paniek bij het team van coach Den Hartog te bespeuren. Steeds werden er goede degelijke aanvallen opgezet en ACKC vocht zich terug helemaal in de wedstrijd en maakte van de achterstand een 6-4 voorsprong. Het spel wat gespeeld werd door de ploeg uit de Hoekse Waard was heel erg voorspelbaar en kon er zodoende makkelijk op geanticipeerd worden. Arné van Herwijnen maakte de laatste voor de rust en bracht de ruststand daarmee op 7-5.

Tijdens de rust was de coach alleen maar tevreden over de eerste helft, iedereen gaf honderd procent inzet en focus, hij was ervan overtuigd dat de ongeslagen positie van dit toch nog jonge en leergierige team de ongeslagen positie niet in gevaar zal brengen.

De Almkerkers begonnen weer sterk aan het vervolg van de wedstrijd, Sabine Meerman bracht de marge op drie punten, maar Korbatjo beet snel van zich af en kwam terug tot op een punt (8-7). Uitblinker Amber de Ruyter (zonder anderen te kort te doen) die vooral verdedigend haar tegenstander de baas was, maakte al snel de 9-7, terwijl Ingrid Dekkers met een schot die alleen zij maar kan maken bracht de voorsprong weer op drie punten. Inmiddels werd Frank Bakker gewisseld en kwam routinier Jelle van de Water opdraven.

De spanning bracht ook het publiek dat met zeer groten getale op deze topper was afgekomen weer wat meer in beroering en ging luidruchtig achter hun team staan. Coach Paul Vink van Korbatjo had ook één van zijn routiniers opgetrommeld, maar deze kon niet al te veel aanrichten, en werd goed bewaakt door Arné van Herwijnen. De ploegen konden over en weer nog enkele keren tot scoren komen. Uiteindelijk is het betere spel van ACKC beloond geworden met een mooie 15-13 overwinning en is het Jeugdsportfondsteam nu alleen ongeslagen koploper met 14 punten uit 7 wedstrijden in de 3e klasse I.

Doelpuntenmakers tegen Korbatjo: Arné van Herwijnen 4, Wietze de Vries 3, Sabine Meerman, Ingrid Dekkers en Frank Bakker 2, Natasja Kuipers en Amber de Ruyter elk 1.

Komende zaterdag 27 oktober is de laatste veldwedstrijd, ACKC speelt dan weer een thuiswedstrijd, nu tegen Triade. (Nieuwpoort) Tijdens de uitwedstrijd werd een ruime 12-18 overwinning behaald, maar Triade in goede doen blijft een lastige tegenstander. De wedstrijd van ACKC 1 begint om 15.30 uur en wordt voorafgegaan door het 2e team dat speelt in het voorprogramma tegen HKC 3 (Boven-Hardinxveld). Voor meer informatie en standen: www.ackc.nl

Arie den Hartog

(terug)