Nieuwsbericht

(terug)

Futloos ACKC pakt op valreep de punten

namens Websitecommissie, zondag 14 oktober 2018

Na de gemakkelijke thuisoverwinning vorige week, ging het ACKC/Jeugdsportfondsteam nu op bezoek in Spijkenisse waar onder de rook van Rotterdam, Olympia wachtte. Op het warme sportcomplex “De brug” werd het nog eens een extra warm middagje voor het ACKC-vlaggenschip.

Het goede voorbeeld was voorafgaande al gegeven door ACKC 2 dat Olympia 2 versloeg met 7-19. De beginfase van het eerste team verliep stroef, Sabine Meerman bracht ACKC op een 0-1 voorsprong, maar dat was van korte duur. De wedstrijd kwam niet opgang en halverwege de eerste helft was het nog maar 3-3, ACKC kon absoluut geen vat krijgen op de wedstrijd. Vele kansen werden gemist en ook de passes waren niet al te zuiver, de wedstrijd kabbelde voort waarbij er weinig werd gescoord. De Almkerkers konden hun spelpeil bij lange na niet bereiken en gingen mee in het ook al zwakke spel van de thuisploeg. De rust werd bereikt zonder een enkel hoogtepunt bij een 7-6 voorsprong voor Olympia.

Tijdens de rust kon de ploeg weer op de rails worden gezet. De tweede helft begon goed met een doorloopbal maakte Marlies Kant al snel gelijk. Coach Den Hartog nam zijn maatregelen, haalde dit keer de zwak acterende Amber de Ruyter naar de kant en bracht Ingrid Dekkers in. Na een kleine hapering waren het Frank Bakker en tweemaal Wietze de Vries die ACKC op een 8-10 voorsprong brachten, mede door het missen van een strafworp door Olympia. Het begon erop te lijken dat ACKC het heft in handen zou nemen, maar het was zo anders.

Het laatste kwartier stond bol van de spanning, na de 9-10 was er de heel goed genomen vrije bal van Natasja Kuipers die wat lucht leek te geven, maar niets was minder waar. Het foutenfestival duurde voort en ACKC stond twee minuten voor tijd op een 11-11 gelijke hoogte. Inmiddels had Stef Mommers een gele kaart ontvangen voor wangedrag aldus de dienstdoende leidsman deze middag.

Kuipers matchwinner

De slotminuten waren inmiddels aangebroken, aanvallend werd er aan ACKC-zijde al het mogelijke geprobeerd om iets te forceren, Dieke van Tilborg werd nog ingebracht voor Sabine Meerman. De positieve uitzondering bij ACKC was Natasja Kuipers die makkelijk vrijgespeeld kon worden, in de laatste minuut was zij het die voor ACKC het verlossende doelpunt maakte. ACKC won deze wedstrijd op de valreep met veel moeite maar is ook nu nog ongeslagen koploper.

Doelpuntenmakers tegen Olympia; Natasja Kuiper, Wietze te Vries en Frank Bakker 3, Marlies Kant, Sabine Meerman en Rik Millenaar 1.

Komende zaterdag 20 oktober is de belangrijke sleutelwedstrjd tegen Korbatjo waarmee ACKC samen de lijst aanvoert in de 3e klasse I. Net als ACKC afgelopen zaterdag was Korbatjo vorige week ook niet in goede doen en won de wedstrijd ook ternauwernood met een punt verschil. De winnaar zal alleen koploper worden. De clash tegen Korbatjo vangt aan om 15.30 uur op het altijd gezellige sportpark “de Alm” en wordt voorafgegaan door ACKC 2 – Korbatjo 2. Meer informatie zie www.ackc.nl

Arie den Hartog

(terug)