Nieuwsbericht

(terug)

Makkelijk middagje voor sterk ACKC

namens Websitecommissie, dinsdag 9 oktober 2018

Geen enkele tegenstander moet onderschat worden, dus ook Thor uit Rotterdam niet, een zwakkere tegenstander die zich onder in de 3e klasse bevindt en te gast is op sportpark “de Alm”. Coach Den Hartog wilde ook nu weer scherpte zien.

ACKC begon heel zelfverzekerd aan de wedstrijd, Stef Mommers had in twee minuten tijd de bal er al twee keer inliggen en stond er al na een minuut of tien 5-0 voorsprong op het scorebord.

De gasten hadden het moeilijk tegen het ACKC-collectief, al kwamen er wel onnodige fouten achterin bij ACKC, deels ook onervarenheid van de jonge ploeg. Thor kon zo af en toe wat terugdoen, maar erg schokkend was dat niet, schutter Frank Bakker had weer zijn vizier scherp staan en kon samen met Wietze de Vries en Marlies Kant de stand naar 10 – 3 opkrikken bij rust.

Tijdens de rust kon er nog wat bijgeschaafd worden aan de tactiek om het spel nog wat meer tot zijn recht te doen komen. Al snel in de tweede helft wierp dat zijn vruchten af. Het aanvalsspel kreeg wat meer lijn en werd voor het publiek ook aantrekkelijker. Amber de Ruyter en Sabine Meerman gingen hun duels wat beter aan en konden allebei gemakkelijk tot scoren komen. Er was nog maar amper tien minuten gespeeld en ACKC had de voorsprong al uitgebreid naar 16-3.

Tijd voor een Time-Out waarin coach den Hartog niet alleen de nodige aanwijzingen gaf maar vooral complimenten uitdeelde voor het vertoonde spel in het eerste gedeelte van de tweede helft. ACKC ging op dezelfde voet verder, Sabine Meerman was wederom enkele keren trefzeker. ACKC liep uit naar 18-4. Het werd tijd voor enkele wissels, eerst werd Amber de Ruyter vervangen door Jonne Millenaar en even later kwam ook broer Rik Millenaar in het veld voor de licht geblesseerde Stef Mommers. Alle ACKC`ers kwamen op de scorelijst voor, Arné van Herwijnen kwam tot scoren net als beide invallers Millenaar. Jammer genoeg kon ACKC in de laatste minuten niet meer brengen. De overigens heel goed leidende scheidsrechter gunde de gasten nog tweemaal een strafworp en werd er ook nog een velddoelpunt gemaakt. ACKC kan terugzien op een goede wedstrijd waarbij het op alle fronten de bovenliggende partij was. De winst van 21-7 is zeker een weergave van het krachtsverschil. Samen met Korbatjo (dat nipt won met 12-13 bij Triade) voert ACKC nog ongeslagen de ranglijst aan in de 3e klasse I

Doelpuntenmakers tegen Thor: Frank Bakker 5, Sabine Meerman 4, Stef Mommers 3, Amber de Ruyter en Wietze de Vries 2, Marlies Kant, Natasja Kuipers, Jonne Millenaar, Arné van Herwijnen en Rik Millenaar elk 1.

Voor ACKC wachten er in de eerste veldhelft nog drie wedstrijden: één uit en twee thuis, komende zaterdag 13 oktober zal ACKC afreizen naar Spijkenisse, waar het op sportpark “de Brug” om 15.30 uur zal uitkomen tegen Olympia. Meer informatie www.ackc.nl

Arie den Hartog

(terug)