Nieuwsbericht

(terug)

ACKC toont klasse en wint van Ventura

namens Websitecommissie, maandag 1 oktober 2018

Afgelopen zaterdag stond er wederom een uitwedstrijd op de planning voor de selectie van ACKC. De tegenstander was een bekende: Ventura Sport uit Strijen. Vorig jaar stonden beide teams ook al tegenover elkaar.

In de voorbereiding naar deze wedstrijd was er al veel gesproken over de vorige uitwedstrijd in Strijen. De wedstrijd vorig seizoen werd onnodig verloren met 21-17. Tijdens trainingen werd er aandacht besteed aan het spelen op een groot veld. Er was veel vertrouwen dat we een overwinning zouden boeken, maar dat het een pittige wedstrijd zou worden, was zeker duidelijk.

Voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste team, speelde ACKC 2 een uitstekende wedstrijd. Door diepte in het spel te creƫren, werd er onder de verdedigende druk uitgekomen. De einduitslag was 4-15. Een perfect voorbeeld voor het eerste team van ACKC.

ACKC ging na het fluitsignaal voortvarend van start. Stef Mommers maakte, naast het uitschakelen van zijn tegenstander onder de korf, ook snel het eerste doelpunt. Het aanvalsspel verliep goed en de afgesproken verdedigende taken werden goed uitgevoerd. Tien minuten voor de rust was de voorsprong uitgebouwd tot 1-6. Ventura Sport zette voor rust nog even aan, waardoor het scorebord in de rust op 3-7 stond.

De Almkerkse hoofdmacht kwam prima uit de kleedkamer. Na 10 minuten spelen was de tussenstand 5-10, iets om zonder zorgen de wedstrijd te kunnen uitspelen.
Dit bleek echter niet zo. ACKC verslapte, verloor bijna alle duels en maakte zelfs onnodige fouten. Ventura rook bloed. De tegenstanders hadden de wedstrijd van vorig jaar in gedachten, waarin ze in de laatste minuten de overwinning behaalden. Vijf minuten voor tijd stond het 9-10. De spanning was enorm.

In de laatste 5 minuten werd het duidelijk dat ACKC gegroeid is ten opzichte van vorig seizoen. Frank Bakker warmde nog een keer zijn handen op en scoorde het beslissende doelpunt. De wedstrijd werd uitgespeeld en ACKC kan weer 2 punten bij het totaal optellen.
Iedereen van de selectie was enorm opgelucht. Iedere week is een finale en op deze manier wordt er ook gespeeld.

Zaterdag 6 oktober staat er een thuiswedstrijd tegen Thor op de planning. De wedstrijd zal van start gaan om 15.30. Hiervoor zal ACKC 2 spelen tegen Vriendenschaar 4. Iedereen is van harte welkom. Voor meer ACKC informatie en uitslagen zie www.ackc.nl

Doelpuntenmakers tegen Ventura Sport: Stef Mommers, Frank Bakker 3. Arne van Herwijnen, Wietse de Vries, Natasja Kuipers, Sabine Meerman en Marlies Kant 1.

Arie den Hartog

(terug)