Nieuwsbericht

(terug)

Derby eindigt in ruime overwinning ACKC

namens Websitecommissie, zondag 23 september 2018

Zaterdag stond de wedstrijd dan op het programma: de eerste derby SKV – ACKC in de korfbalcompetitie. De laatste competitiewedstrijd tussen beide ploegen was in 1981 toen beide teams elkaar tegen kwamen in de 4e klasse en ACKC dat jaar kampioen werd.

Dit jaar voor beide teams de 3e klasse waarin ACKC de 1e plaats deelt en SKV op de laatste plaats staat. Bij beide teams stond er zichtbaar nog al wat spanning op, er was ondanks de regen veel publiek op sportpark “de Roef” met een heus rood/wit rookgordijn voor de wedstrijd! !

ACKC kon niet beschikken over Rik Millenaar, die vorige week zijn tweede gele kaart ontving, dus een wedstrijd schorsing. ACKC begon erg nerveus maar had toch na 10 minuten een 3-0 voorsprong, na heel veel uitgespeelde mogelijkheden. Verrassend kwam SKV, (door vooral zwak verdedigen) terug naar 3-2. Toch ging ACKC in het laatste gedeelte van de eerste helft beter draaien, nadat Marvin van de Berg het voorbeeld gaf, waren Natasja Kuipers(2x) Sabine Meerman en Stef Mommers degenen die met afstandsschoten de voorsprong uitbreiden naar 2-8 bij rust. Inmiddels had coach Den Hartog Marvin van den Berg gewisseld voor Wietze de Vries.

Het tweede bedrijf liet ACKC zien dat het over meer kwalitatief betere spelers beschikt dan de noorderburen, Frank Bakker liet zijn directe tegenstander alle hoeken van het veld zien en scoorde tweemaal binnen een minuut. Na tien minuten was het al 2-13. Wel kon ACKC zich niet helemaal scherp houden en moest toch weer twee tegentreffers incasseren. Halverwege de tweede helft zette ACKC nog een keer aan, terwijl de meeste spelers van SKV het behoorlijk lastig begonnen te krijgen tegen een veel beter ACKC. Er kwam weer een periode van veel doelpunten eerst was het Wietze de Vries en Amber de Ruyter die doeltreffend waren.

Weer werden er wat wissels doorgevoerd om de reservespelers ook wat speelminuten te geven, Arné van Herwijnen werd voor de laatste tien minuten vervangen door Jelle van de Water. Verder kwamen Jonne Millenaar voor Sabine Meerman en Ingrid Dekkers voor Natasja Kuipers. De stand liep op naar 4-18. SKV kreeg van de overigens goed leidende scheidsrechter nog twee keer een stip cadeau. Maar veel meer kon er van Sleeuwijkse zijde niet meer verwacht worden. Tot vermaak van de grote ACKC-aanhang krikte ACKC de stand nog wat op en gaf het overwicht wat meer glans, met een 6-22 overwinning konden de Groen/Witten de warme douche opzoeken. Samen met Korbatjo voert ACKC ongeslagen met drie overwinningen de ranglijst in de 3e klasse I aan.

Doelpuntenmakers tegen SKV: Marlies Kant en Frank Bakker 4, Wietze de Vries 3, Natasja Kuipers, Amber de Ruyter en Stef Mommers 2, Jonne Millenaar, Sabine Meerman, Marvin van den Berg, Arné van Herwijnen, en Jelle van de Water elk 1.

Zaterdag 29 september is er weer een uitwedstrijd, ACKC gaat op bezoek bij Ventura Sport (Strijen), Ventura staat 3e met 3 punten. Vorig seizoen kon er niet worden gewonnen in Strijen, ACKC zal zich op en top moeten prepareren om dit niet weer te laten gebeuren. De wedstrijd op sportcomplex Sportlaan vangt aan om 15.30 uur. Meer informatie www.ackc.nl

Arie den Hartog

(terug)