Nieuwsbericht

(terug)

ACKC toont karakter en wint in slotminuut

namens Websitecommissie, zondag 16 september 2018

De eerste thuiswedstrijd voor het ACKC/Jeugdsportfonds Team stond op het programma afgelopen zaterdag, met als tegenstander NIO (Rotterdam). Beide ploegen hebben vorige week een overwinning geboekt en de winnaar zal waarschijnlijk de koppositie pakken in de 3e klasse I.

Ditmaal moesten er noodgedwongen enkele wijzigingen in het achttal plaatsvinden, vaste basisspelers Wietze de Vries en Ingrid Dekkers ontbraken!

De wedstrijd ging gelijk op in de beginfase, maar telkens moest ACKC wel terugkomen van een achterstand. Na een kwartier hadden Natasja Kuipers en Marlies Kant gescoord, maar was er al wel een 2-4 achterstand, de Almkerkers hadden het lastig genoeg, veel kansen werden onbenut gelaten en ACKC kon verdedigend niet het niveau van vorige week halen. Duidelijk werd dat de tegenstanders revanche wilde nemen op het grote verlies van vorig seizoen.

Het scoren werd steeds lastiger en ACKC leek niet meer aan te kunnen klampen, Jelle van de Water en de topscoorder van vorige week Arné van Herwijnen konden nog wel wat terugdoen, maar een tegenvallend ACKC kon met een 4-7 achterstand de kleedkamers opzoeken.

Coach Den Hartog had zeker het vertrouwen in zijn ploeg nog niet verloren en wees erop dat de kansen komen, laten we ons eigen spel spelen, want de tegenstander is aan het eind van zijn latijn en er komen nog dertig minuten waarin we alles weer recht kunnen zetten!

In het begin van de tweede helft kwam de eerste wissel en werd Arné van Herwijnen naar de kant gehaald en mocht Rik Millenaar zijn plaats innemen. Jelle van de Water kon via een vrije bal 5-7 aantekenen, maar toch waren de gasten niet bereid te capituleren, ACKC deed er alles aan, maar de achterstand werd vergroot naar 6-10 na een minuut of twaalf. Vanaf de bank werden er maatregelen getroffen, Frank Bakker werd ingebracht voor Marvin van de Berg. Dit was een wissel met direct resultaat, Bakker had er binnen twee minuten dan ook twee inliggen. Het ACKC publiek begon zich ook te roeren en zag ACKC in de wedstrijd groeien.

Met nog een tien minuten te gaan was de stand gelijk getrokken (11-11), waarbij de ervaren Kant en Van de Water een honderd procent aandeel hadden in de score. Er was spanning genoeg op sportpark “de Alm” het publiek ging nog eens extra achter hun ploeg staan. ACKC kwam weer op een 11-12 achterstand en de gasten kregen ook nog een stip te nemen. Die werd een faliekante gemist, wat ACKC een extra boost gaf!

De laatste vijf minuten stonden bol van spanning, ACKC kwam gelijk en even later via Kant voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong(13-12), maar weer werd het door een verdedigende fout van de ACKC-verdediging gelijk. De scheidsrechter steekt één vinger omhoog als teken van nog een minuut te spelen, met nog een aanval voor ACKC, op het allerlaatste moment kan Jelle van de Water met een schot van afstand de overwinning en de bijbehorende punten in Almkerk houden! Een zwaarbevochten maar zeker verdiende teamprestatie. Ook het tweede team won weer, nu tegen NIO 2 met 12-7.

Doelpuntenmakers tegen NIO: Marlies Kant 5, Jelle van de Water 5, Frank Bakker 2, Natasja Kuipers en Arné van Herwijnen elk 1.

Zaterdag 22 september is dan de wedstrijd van het jaar, ACKC gaat op bezoek in Sleeuwijk waar het uitkomt tegen het nog puntloze SKV. De Sleeuwijkers zijn nog niet in goede doen en verloren afgelopen zaterdag kansloos met maar liefst 25-3. Hopelijk wordt het een echt korfbalfeestje met veel publieke belangstelling en kan ACKC ook nu de ongeslagen status behouden. Aanvang van de wedstrijd op sportpark “De Roef” in Sleeuwijk vangt aan om 15.30 uur.

Arie den Hartog

(terug)