Nieuwsbericht

(terug)

Winst voor wervelend ACKC

namens Websitecommissie, zondag 9 september 2018

Het korfbalseizoen is dit weekend weer gestart, het ACKC/Jeugdsportfondsteam ging op bezoek in Nieuwpoort waar het Triade trof. Enkele jaren terug werd het een hele moeilijke wedstrijd en was er sprake van lichte onderschatting. Dus dit keer stond het team wel op scherp!

ACKC ging van start met 1e aanvalsvak: Marvin van den Berg, Stef Mommers, Amber de Ruijter en Ingrid Dekkers 1e verdediging: Marlies Kant(C), Sabine Meerman, Arné van Herwijnen en Jelle van de Water. Van de Water heeft na één seizoen niet te hebben gespeeld de draad weer enigszins opgepakt en begon in de basis.

Al snel kwam ACKC op voorsprong en liet Marvin van den Berg zien dat hij als nieuweling meerwaarde heeft, maar de thuisploeg vocht, zeker in het begin van de wedstrijd zich telkens weer terug, zodra ACKC een voorsprong nam. Ook Arné van Herwijnen kon zijn steentje bijdragen en wist na een gemiste stip ACKC weer op voorsprong te zetten. De wedstrijd ging de eerste 20 minuten gelijk op. ACKC miste in die fase wel veel kansen. Duidelijk werd wel dat ACKC het betere van het spel had, maar alleen het score was een manco. Gelukkig konden de groen/witten door scores van Van Herwijnen, Van de Water en Mommers ACKC met een kleine voorsprong van 6-8 de rust ingaan.

Coach Den Hartog gaf zijn team tijdens de rust alle lof voor het veldspel, vooral verdedigend was ACKC zeer scherp, met 6 tegen, alleen waren de 8 doelpunten voor, te weinig gezien de vele kansen.

In het tweede bedrijf was er meteen weer de goede scherpte en werd al heel snel de voorsprong door tweemaal Van Herwijnen uitgebreid naar 6-10, het ging steeds beter lopen. Door captain Kant werd een vrije bal verzilverd en liet Van de Water even zien dat hij het score zeker nog niet is verleerd, met een flitsende doorloper die hij achterwaarts wist te verzilveren, kreeg hij de handen van allen die ACKC een warm hart toedragen op elkaar. Coach Den Hartog bracht in de loop van de wedstrijd wat wisselspelers in het veld, gezien de brede selectie zijn er mogelijkheden voldoende. Sabine Meerman werd vervangen door Natasja Kuipers even later werd ook de topscoorder van deze wedstrijd Van Herwijnen vervangen, Rik Millenaar nam zijn plaats in. Kuipers en Millenaar hadden er al vrij snel één inliggen! De voorsprong was inmiddels opgelopen naar 8-15 en ACKC kon met nog een minuut of tien op de klok de wedstrijd rustig uitspelen. Eerst werd Wietze de Vries nog ingebracht voor Jelle van de Water en Van den Berg werd voor de laatste minuten naar de kant gehaald in zijn plaats kwam Frank Bakker, die wat trainingsachterstand heeft, hij mocht de wedstrijd volmaken. Amber de Ruyter, Wietze de Vries en Rik Millenaar bepaalde uiteindelijk de einduitslag op 12-18. Een verdiende winst in deze wedstrijd waarin ACKC aantoont de ambities te hebben heel hoog te eindigen aan het einde van de nog lange competitie. Ook het 2e team had een winstpartij, het werd tegen HKC3 9-13.

Doelpuntenmakers tegen Triade: Arné van Herwijnen 5, Stef Mommers 3, Marlies Kant, Rik Millenaar en Jelle van de Water 2, Amber de Ruyter, Natasja Kuipers, Marvin van den Berg en Wietze de Vries elk 1.

Komende zaterdag 15 september de eerste thuiswedstrijd, op het gezellige en altijd met veel supporters gevulde sportpark ”De Alm” komt NIO(Rotterdam) op bezoek. Ook deze tegenstander heeft de eerste wedstrijd gewonnen. Voor ACKC een bekende van vorig seizoen! Waarvan thuis werd gewonnen en uit een verlies moest worden geïncasseerd. De wedstrijd vangt aan om 15.30 uur en zal worden vooraf gegaan door ACKC2 – NIO 2.

Arie den Hartog

(terug)