Nieuwsbericht

(terug)

Ambitieuze coach wil met ACKC snel terug naar 2e klasse

namens Websitecommissie, donderdag 6 september 2018

Nog volop in de voorbereiding van de eerste helft van het veldseizoen 2018/2019 heeft de coach en de T.C. van ACKC de lat hoog gelegd en wil zeker in één van de competities veld/zaal met het 1e en 2e team een kampioenschap binnen halen, in ieder geval promotie naar de 2e klasse bewerkstelligen!

Dat moet dit korfbalseizoen mogelijk zijn. We zagen zeker in het laatst van de vorige competitie het jonge team in opbouw enorm was gegroeid en wel degelijk in staat was om zich te meten met tegenstanders boven in de 3e klasse!

De voorbereiding is in volle gang, de teams hebben enkele oefenwedstrijden gespeeld tegen tegenstanders die nu in de 2e klasse uitkomen. Er werd gespeeld tegen Atlantis(Mijdrecht), Hoevenen (België), Movado (Dordrecht) en Dijkvogels (Maasdijk) allen met een goed resultaat. Er zal hier en daar nog wat aan de samenstelling van de teams worden geschaafd, maar coach Den Hartog heeft samen met zijn assistent Geralt Meerman al enige vormgegeven aan de teams waarmee op zaterdag 8 september de eerste competitiewedstrijd zal worden aangevangen. Enkele spelers zullen de start van de competitie missen vanwege trainingsachterstand of afwezigheid.

Het vlaggenschip van ACKC bestaat in eerste instantie uit 12 spelers: (Dames: Ingrid Dekkers, Marlies Kant, Natasja Kuipers, Sabine Meerman, Vera van der Meijden en Amber de Ruijter. Heren: Frank Bakker, Marvin van de Berg, Arné van Herwijnen, Rik Millenaar, Stef Mommers en Wietze de Vries. Ook in het 2e team staan er diverse spelers (ervaren en nieuwkomers) te trappelen, die in de loop van de competitie wellicht een belangrijke rol zouden kunnen gaan spelen in het 1e team!

Voor dit seizoen zijn er weer wat regels binnen de KNKV veranderd en zal mogelijk in positieve zin bijdragen tot nog aantrekkelijkere wedstrijden voor zowel de spelers als het publiek. De belangrijkste veranderingen zijn dat de wedstrijden in plaats van 2x 35 minuten nu 2x 30 min gaan duren en dat elk team per wedstrijd elk 2 keer een time/out mogen nemen.

De veldcompetitie 2018/2019 zal voor ACKC een speciaal tintje krijgen, er zal dit jaar een heuse derby plaatsvinden op 22 september tegen SKV Sleeuwijk dat ook dit seizoen weer mag uitkomen in de 3e klasse. Wat zou het mooi zijn als het rondom de velden vol zal staan met supporters van de groen/witten en de rood/witten. Een prachtig affiche gaat dat worden!

Verder is ACKC ingedeeld in de 3e klasse I met Korbatjo (Oud Beijerland), NIO (Rotterdam), Olympia(Spijkenisse), Thor (Rotterdam), Triade (Nieuwpoort), Ventura Sport (Strijen)

Komende zaterdag 8 september gaat het ACKC/Jeugdsportfondsteam op bezoek in Nieuwpoort/Langerak en zal het daar Triade treffen. Altijd een hele lastige tegenstander die zeker niet onderschat zal moeten worden. Hopelijk zal het ACKC met ondersteuning van hun trouwe supporters (ondanks de afsluiting van de Merwedebrug) de punten pakken en de competitie starten met winst. De aanvang van de wedstrijd op sportcomplex Poortzicht in Nieuwpoort is 15.30 uur.

Arie den Hartog

(terug)