Nieuwsbericht

(terug)

ACKC sluit competitie af met winst en derde plaats

namens Websitecommissie, zondag 3 juni 2018

Het korfbal seizoen2017/2018 raakt weer ten einde, het ACKC/Jeugdsportfondsteam reisde zaterdag voor de laatste competitiewedstrijd af naar Rotterdam Zuid waar het te gast was bij het nog op nul punten staande en al gedegradeerde Sperwers.

Voor de thuisploeg was er alleen nog een verplicht nummer om mogelijk niet puntloos afscheid te moeten nemen van de derde klasse. Voor ACKC was er nog de uitdaging om als derde te eindigen. ACKC begon met Stef Mommers weer in de basis en de afwezige Rik Millenaar werd vervangen door Johan Swart(ACKC3). Zoals vaak had ACKC weer enige moeite met de beginperiode, waarin al heel snel een 3-1 achterstand moest worden geïncasseerd. Maar de stand werd in tien minuten weer rechtgezet via de tweede van Marlies Kant, Sabine Meerman, Natasja Kuipers en Arné van Herwijnen was de stand weer snel 3?5. Inmiddels was het in Rotterdam gaan regenen. Jammer dat in het vervolg van de wedstrijd ACKC niet kon doordrukken; er kwamen vele mogelijkheden maar met ontelbare kansen en schoten werd er in de eerste helft niet echt het verschil gemaakt, ruststand: een magere 6-5 voorsprong, in de laatste twintig minuten van de eerste helft werd er door beide ploegen maar één keer de korf getroffen.

'Verdedigend gaat het naar wens maar aanvallend is het te veel net niet!' Maar coach Den Hartog had er alle vertrouwen in dat zijn ploeg de punten meeneemt naar Almkerk. Dat het in de tweede helft anders moest, was duidelijk, coach Den Hartog gebruikte als sleutelwoord ?Communiceren?, `doe dat meer tijdens de wedstrijd en ondersteun elkaar daarin en maak elkaar daardoor beter.`

In de beginfase probeerde de thuisploeg weer snel langszij te komen, dat lukte ook, zelfs tweemaal achtereen kwam er een achterstand voor ACKC, wel liepen de Rotterdammers op hun laatste benen en hadden al snel hun krachten verspeeld. Nog in het eerste kwartier werd de achterstand tenietgedaan en liep ACKC uit naar 8-11. Inmiddels werd Frank Bakker ingebracht voor de moegestreden Johan Swart, Bakker prikte er al heel snel één in, ook Arné van Herwijnen en topscoorder Wietze de Vries deden er een schepje bovenop, met nog een kwartier te gaan was de wedstrijd gelopen bij een 8-13 stand.

Den Hartog wisselde voor de slotfase de dames Sabine Meerman en Ingrid Dekkers voor Jonne Millenaar en Lieke van der Pijl. Ook kwam Marvin van de Berg er in voor Stef Mommers. De wedstrijd ging als een nachtkaars uit, zeker nadat de thuisploeg drie spelers een publiekswissel gaf vanwege hun afscheid. De eindstand werd 11-15 en ACKC werd definitief derde in 3e klasse J, Sperwers en Gemini(Gouda) degraderen rechtstreeks en OZC(Rotterdam) promoveert als kampioen naar de 2e klasse. Het reserveteam van ACKC deed wat het moest doen, een minimale overwinning op Sperwers 2 van 15-16 was voldoende om dreigende degradatie te ontlopen.

Doelpuntenmakers tegen Sperwers; Wietze de Vries 4, Marlies Kant 3, Ingrid Dekkers, Arné van Herwijnen en Frank Bakker 2, Sabine Meerman en Natasja Kuipers elk 1.

Voor de laatste keer dit seizoen...Arie den Hartog

(terug)