Nieuwsbericht

(terug)

ACKC in laatste thuiswedstrijd oppermachtig

namens Websitecommissie, zondag 27 mei 2018

De laatste thuiswedstrijd stond afgelopen zaterdag op het programma voor het ACKC/Jeugdsportfondsteam met als tegenstander NIO (Rotterdam). ACKC begon in de inmiddels vertrouwde opstelling, alleen Marnix Kammer is nog herstellende van een blessure.

Bij een temperatuur van rond de dertig graden begon ACKC matig aan de wedstrijd en stond het na tien minuten met 1-2 achter, maar het ontspannen maar gretig spelend ACKC herpakte zich al heel snel en had vijf minuten later een 6-2 voorsprong gepakt. De gasten hadden in het verdere verloop van de eerste helft helemaal niets meer in te brengen.

De zeker in de eerste helft makkelijk scorende Wietze de Vries en de superscherpe Arné van Herwijnen waren een ware plaag voor de Rotterdammers, ACKC kon de wedstrijd helemaal naar zijn hand zetten. Nadat na de ingelaste drinkpauze de gasten met schoten van afstand enkele doelpuntjes mee hadden gepikt, was het weer de beurt van ACKC, via wederom Wietze de Vries even later de super gemotiveerde Frank Bakker die de voorsprong uitbreidde naar 10-5, de dames Natasja Kuipers met een vrije bal en captain Marlies Kant maakten drie minuten voor rust 12-5 en was er geen vuiltje meer aan de lucht voor een oppermachtig ACKC. Uiteindelijk kon worden gerust bij een 13-7 voorsprong. Coach Den Hartog was halverwege de wedstrijd heel tevreden over het spel en kon alleen maar meegeven dit in de tweede helft voort te zetten.

Net als in het begin van de eerste helft begon het nu ook weer wat stroef, ACKC pakte het toch weer heel snel op en liep snel uit via o.a. tweemaal Wietze de Vries, Ingrid Dekkers en Arné van Herwijnen en tweemaal Rik Millenaar was het alleen maar ACKC dat het spel maakte en liet zien dat ondanks de jonge gemiddelde leeftijd van het team dit seizoen heel veel geleerd is, ACKC liep uit naar 19-9. Direct na de tweede drinkpauze moest Sabine Meerman met een blessure het veld verlaten en werd vervangen door Amber de Ruyter. Vervolgens werd de voorsprong door Marlies Kant en Arné van Herwijnen(stip) vergroot naar 21-9.

De wedstrijd was gespeeld en de concentratie nam wat af, ACKC liet verdedigend wat steekjes vallen. Coach Den Hartog paste nog wat wissels toe en liet Marvin van den Berg, Jochem van der Zouwen en Jelmer Wolters ook nog wat minuten maken in ACKC 1. Het slotakkoord was weer voor de Almkerkers, Van Herwijnen, Dekkers en Millenaar brachten ACKC op een verdiende 26-14 eindstand.

Na afloop was er nog de traditionele ?Thanks for your support? waarbij de selectie een feestje aanbiedt aan hun trouwe supporters, Cindy en Gerald Meerman werden uitgeroepen tot supporters van het jaar! Ook werd er afscheid genomen van ACKC 2 coach Jaco van der Ham en verzorger Chris van der Meyden. Ook basisspeler Jelmer Wolters van ACKC 2 nam afscheid. Nog één wedstrijd staat er op het programma voor ACKC, komende zaterdag 2 juni zal om 15.30 uur op sportpark ?Carnissedreef? te Rotterdam worden aangetreden tegen het al gedegradeerde Sperwers. Bij winst kan ACKC nog 3e worden in de 3e klasse F als Ventura sport verliest tegen Dijkvogels, wat zeker niet onmogelijk is! ACKC2 speelt voorafgaande tegen Sperwers 2, ACKC 2 moet sowieso winnen om een eventuele degradatie te ontlopen.

Doelpuntenmakers tegen NIO: Wietze de Vries 6, Rik Millenaar en Arné van Herwijnen 5, Natasja Kuipers en Frank Bakker 3, Marlies Kant en Ingrid Dekker 2.

Arie den Hartog

(terug)