Nieuwsbericht

(terug)

ACKC pakt winst ondanks matige afwerking

namens Websitecommissie, zondag 13 mei 2018

Afgelopen zaterdag was er weer een competitiewedstrijd gepland voor het ACKC/Jeugdsportfondsteam. Na de winst van twee weken terug was ACKC al nagenoeg zeker om in de subtop te blijven, nu kon er bij winst tegen het uit Helmond afkomstige OEC de definitieve bevestiging komen.

In de uitwedstrijd tegen deze tegenstander kwam het tot een ruime 13-20 overwinning. ACKC begon goed aan de wedstrijd, maar had behoorlijk veel moeite met de afronding, terwijl het zich verdedigend wel goed kon weren. Dit bleek ook uit het wederom missen van een stip, wat ook bij de gasten een keer mis ging. Pas na twintig minuten had ACKC tweemaal de korf getroffen na tientallen mogelijkheden. De tegenstander was daarin veel effectiever en kon uit een minimaal aantal scoringskansen wel bijblijven en nam zelfs een 2-3 voorsprong. De hele eerste helft bleef het lastig om een voorsprong te nemen, uiteindelijk waren het Natasja Kuipers, Marlies Kant en Wietze de Vries die enkele minuten voor rust een magere voorsprong van 6-4 op het scorebord lieten prijken.

Coach Den Hartog was zeker niet tevreden, maar geloofde er heilig in dat ACKC na de opéénstapeling van mogelijkheden in het eerste bedrijf zeker zichzelf een keer zal belonen in de tweede helft. OEC gaf zich zeker niet gewonnen, ondanks het voor de tweede keer missen van strafworp kwam OEC weer terug naar 6-5, maar direct daarop werd het binnen één minuut via Arné van Herwijnen en Marlies Kant weer 8-5 en leek ACKC definitief af te rekenen met het duidelijk zwakkere OEC. Inmiddels werd Arné van Herwijnen tijdelijk naar de kant gehaald en kon Frank Bakker proberen het verschil te maken. Dat lukte al vrij snel maar toch was ACKC wederom niet bij machte om de tegenstander ondanks de vele honderd procent mogelijkheden op de knieën te krijgen. Het werd zelfs weer gelijk (11-11)met nog een kwartier te gaan.

Coach Mark den Hartog past wederom enkele wissels toe, Ingrid Dekkers die even daarvoor finaal onderste boven werd gelopen werd vervangen door het Amber de Ruyter, een speelster die zich snel ontwikkelt en waar we in de nabije toekomst zoals het er nu naar uitziet wel meer van zullen gaan zien in de hoofdmacht. De krachten bij de tegenstander raakte wel op en het jonge ACKC nam geleidelijk aan een definitieve voorsprong uiteindelijk was er de 17-14 winst. Hiermee heeft ACKC met nog een thuis- en een uitwedstrijd te spelen zich definitief bij de bovenste van de ranglijst gevoegd en kan ten hoogste nog derde worden.

Inmiddels staat vast dat OZC (Rotterdam) kampioen in de 3e klasse J is geworden en Sperwers (Rotterdam)en Gemini(Gouda) zijn gedegradeerd. De reserves van ACKC konden de koploper Nieuwerkerk net niet bedwingen het werd een 15-15 puntendeling. Komende week is er vanwege Pinksteren geen competitieprogramma en zal de eerst volgende wedstrijd 26 mei op sportpark ?de Alm? worden gespeeld tegen NIO(Rotterdam), aanvang 15.30 uur en wordt voorafgegaan door ACKC 2 ? NIO 2. Na afloop zullen de supporters op de inmiddels traditionele manier worden bedankt (?Thanks for support?) door de gehele selectie. Er zal voldoende te eten en te drinken zijn en er kan bij deze laatste thuiswedstrijd alvast muzikaal en feestelijk afscheid worden genomen van de competitie 2017-2018. Meer informatie zie www.ackc.nl

Doelpuntenmakers tegen OEC; Wietze de Vries 5, Marlies Kant en Frank Bakker 3, Arné van Herwijnen 2,Natasja Kuipers, Sabine Meerman, Rik Millenaar, Stef Mommers elk 1

Arie den Hartog

(terug)