Nieuwsbericht

(terug)

Zwaar bevochten overwinning ACKC in Gouda

namens Websitecommissie, woensdag 2 mei 2018

Na de teleurstellende wedstrijd van vorige week kon ACKC zichzelf een goede dienst bewijzen door Gemini (Gouda) te verslaan en zo zelf wat steviger in de subtop te komen. Afgelopen week werd er niet op kunstgras maar op natuurgras getraind vanwege het soort veld waar Gemini nog zijn wedstrijden speelt, wat weer even wennen was zeker vanwege de regenbuitjes die in Gouda vielen.

In de beginfase werd er een gelijkwaardige strijd gevoerd, telkens als de thuisploeg een punt voorsprong nam, kon het ACKC/Jeugdsportfondsteam de zaak weer gelijk trekken tot 5-5,wel werden de doelpunten telkens uit standaardsituaties (vrije bal en vier stippen)gemaakt. Al heel snel in de eerste helft werd Sabine Meerman vanwege een voetblessure gewisseld. Voor haar kwam Amber de Ruyter in het veld. De wedstrijd leek geleidelijk in handen te worden genomen door de thuisploeg, Gemini kon vrij gemakkelijk een 7-5 voorsprong nemen. Gelukkig waren captain Marlies Kant en Amber de Ruyter goed bij de les en konden zij de wedstrijd halverwege een gelijke stand van 7-7 geven.

Coach Den Hartog was behoorlijk kritisch op zijn ploeg tijdens de rust, en probeerde zijn ploeg nog wat extra te motiveren en ook met wat aanwijzingen klaar te stomen voor het tweede bedrijf.

Al direct kwam er resultaat! Frank Bakker en Ingrid Dekkers brachten ACKC voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong, beiden wisten van afstand te scoren (7-9) De hoop op een goed resultaat werd levend gehouden ondanks het missen van een stip door Wietze de Vries. Wel wist hij de daarop volgende wel te verzilveren. Inmiddels was driekwart van de wedstrijd gespeeld en had ACKC een 8-11 voorsprong. Voor de thuisploeg leek het onbegonnen werk toen ACKC de voorsprong uitbreidde met nog een minuut of zeven op de klok via twee keer Marlies Kant en Frank Bakker via afstandsschoten naar 9-14. Toch kreeg Gemini een wederopstanding, wat eerst niet lukte ging plots wel en ongemerkt slonk de ACKC-voorsprong. Het werd zelfs nog heel spannend! Met nog vier minuten te spelen was het zelfs al 12-14 geworden en moest ACKC verschillende keren aan de noodrem trekken.

In de laatste minuten werd Jonne Millenaar ingebracht en kreeg Amber de Ruyter een welverdiende applauswissel. Gemini maakte het nog spannender en kon met nog ruim een minuut te spelen de aansluitingstreffer maken 13-14. Er werd op het scherpst van de snede gestreden, Frank Bakker moest nog een gele kaart incasseren na een ongeoorloofde charge. Het verlossende fluitsignaal kwam gelukkig voor de Almkerkers op tijd en werden de twee punten mee naar huis genomen. Het ACKC/Jeugdsportfondsteam staat nog steeds vierde en heeft nog drie wedstrijden te spelen waarvan twee thuis. Ook het tweede team wist zijn derde achtereenvolgende overwinning bij te schrijven en is inmiddels van de laatste plaats af. De volgende wedstrijd is 12 mei tegenstander is dan OEC(Helmond). De wedstrijd op sportpark ?de Alm? vangt aan om 15.30 uur en wordt vooraf gegaan door ACKC 2 tegen Nieuwerkerk 5. Meer informatie zie www.ackc.nl

Doelpuntenmakers tegen Gemini: Frank Bakker 5, Marlies Kant 4, Wietze de Vries 3, Ingrid Dekker en Amber de Ruyter 1.

Arie den Hartog

(terug)