Nieuwsbericht

(terug)

ACKC laat punten liggen in ondermaatse wedstrijd

namens Websitecommissie, zondag 22 april 2018

Een wedstrijd in Maasdijk tegen Dijkvogels die gezien de stand op de ranglijst bij winst voor ACKC een goede opmaat zou kunnen zijn om in de subtop mee te draaien. Dan moest er dus wel gewonnen worden!

ACKC begon met dezelfde spelers als tegen Ventura Sport. De wedstrijd kwam met veel moeite bij beide teams opgang in een nogal warme omgeving tussen de kassen van het Westland. Er waren al vele kansen verprutst en het niveau was van een heel laag niveau. Na ruim twintig minuten was de stand 4-1 voor de thuisploeg en was duidelijk dat dit een moeilijke middag zal gaan worden. Doordat Dijkvogels ook vele kansen onbenut liet, kon het ACKC/Jeugdsportfondsteam weer wat dichterbij kruipen. Achtereenvolgens konden met schoten van afstand Arné van Herwijnen, Natasja Kuipers en Ingrid Dekkers de stand naar 6-6 gelijk trekken. Uiteindelijk werd bij een 7-6 stand de schaduw opgezocht voor de rust.

De tweede helft begon niet goed, de thuisploeg vergrootte de voorsprong naar 8-6, het was ontzettend jammer dat de scheidsrechter ook zijn dag niet had en meedeelde in de malaise, wat tot gevolg had dat er zowel bij spelers als langs de lijn veel kritiek kwam op de leidsman en leidde tot veel irritatie. Maar de wedstrijd kabbelde voort, met een ACKC dat duidelijk niet bij de les was en eigenlijk niemand een voldoende haalde. Wel konden de Almkerkers weer met 8-8 langszij komen. Er kwam een korte periode in de wedstrijd waarbij ACKC verschillende malen verdedigend te kijk werd gezet en nagenoeg geen verweer kon geven! Na een gelijke stand was het snel 12- 9 voor de thuisploeg. Het was toch nog niet gedaan, Marlies Kant zorgde via een vrije bal voor 12-10 maar in dezelfde minuut kon ze verdedigend niets uithalen tegen een schot van afstand. Inmiddels werd Stef Mommers naar de kant gehaald en Frank Bakker ingebracht. Ook liet coach Den Hartog Amber de Ruyter nog wat speelminuten maken voor Ingrid Dekkers. Of het nog niet genoeg was, werd vanaf de stip nog gemist door Arné van Herwijnen. Gelukkig werden de laatste minuten nog even spannend nadat eerst Rik Millenaar met een schot en later Frank Bakker via de stip de stand naar 13-12 tilden met nog enkele minuten te gaan moest er nog wat mogelijk zijn. Maar die hoop werd al snel teniet gedaan. De minst slechte ploeg van deze wedstrijd won uiteindelijk de wedstrijd met 14-12. Op de ranglijst zijn er weinig veranderingen. Nog steeds neemt ACKC de 4e plaats in, maar ziet wel wat ploegen in de nek hijgen. Het 2e team van Jacco van der Ham wist wel zijn wedstrijd tegen Dijkvogels 2 te winnen en heeft daarmee de goede weg naar de middenmoot ingeslagen!

Komende zaterdag 28 april is er weer een uitwedstrijd gepland, tegenstander is dan Gemini uit Gouda In de thuis wedstijd kon ACKC vrij gemakkelijk winnen, maar met een team uit vorm weet je het maar nooit of ACKC de volle winst pakt en zich in de subtop kan blijven nestelen. De wedstrijd in Gouda in het Groenhovensportpark vangt aan om 15.30 uur.

Doelpuntenmakers tegen Dijkvogels: Marlies Kant 3, Natasja Kuipers en Wietze de Vries 2, Ingrid Dekkers, Stef Mommers, Arné van Herwijnen, Rik Millenaar en Frank Bakker 1.

Arie den Hartog

(terug)