Nieuwsbericht

(terug)

ACKC kan niet verrassen tegen koploper

namens Websitecommissie, zondag 1 april 2018

Voor de laatste seizoenhelft in de veldkorfbalcompetitie staan er voor ACKC nog zeven wedstrijden gepland. Vier keer thuis en drie maal uit. De eerste twee wedstrijden zijn op sportpark ?de Alm? waar het ACKC Jeugdsportfondsteam zaterdag een zware wedstrijd stond te wachten tegen de ongeslagen koploper OZC (Rotterdam-Zuid).

Bij ACKC waren er twee wijzigingen in de ploeg aangebracht, Jonne Millenaar en Frank Bakker speelden mee in het 2e team en Ingrid Dekkers en Arné van Herwijnen kregen een basisplaats toebedeeld.

Al binnen vijftien seconden in de eerste de beste aanval kwam ACKC via Sabine Meerman op voorsprong, maar OZC liet daarna in enkel minuten zien dat zij de koploper is en zette binnen een paar minuten de achterstand om in een 1-5 voorsprong, coach Den Hartog was ziedend op zijn ploeg. Het vooraf in de kleedkamer afgesproken concept werd totaal niet opgevolgd. ACKC kon via Millenaar en De Vries nog wel wat terugdoen, maar weer was dit voor korte duur. In een periode van een minuut of vijf liepen de gasten steeds verder uit, mede geholpen door het tweemaal missen van een strafworp door Arné van Herwijnen, ook werd de wedstrijd wat grimmiger en kon de scheidsrechter daar heel moeilijk mee overweg, wel besloot de leidsman tweemaal een gele kaart uit te delen, eerst aan een OZC speler en nog geen minuut later zag Rik Millenaar geel voor zijn ogen verschijnen, beiden voor aanmerkingen op de scheidsrechter. Inmiddels was de stand 3-10 geworden en kon ACKC in die periode weinig terugdoen. Wel kwamen de groen/witten nog terug naar 9-14 tien minuten voor rust. OZC wist niet van ophouden en breidde de voorsprong tot 11-19 uit bij rust.

In het tweede bedrijf moest er uit een ander vaatje worden getapt om niet helemaal weggespeeld te worden en dat lukte ook, de gasten werden wat slordiger, terwijl ACKC met de nodige inzet wat meer vat kreeg op de wedstrijd. Na een kwartier bij een stand van 16-22 werd Arné van Herwijnen die een ongelukkige wedstrijd speelde naar de kant gehaald en vervangen door Frank Bakker.

ACKC deed in deze fase niet meer onder aan de koploper en kon via de drie betere spelers deze wedstrijd Sabine Meerman, Stef Mommers en Wietze de Vries de stand met 19-24 weer een wat beter aanzien geven. Maar toch was de wedstrijd gespeeld, ACKC kon zich alleen nog het doel stellen dat ze er geen dertig om hun oren zou krijgen. Coach Den Hartog bracht Amber de Ruyter voor Sabine Meerman en Marvin van de Berg voor Frank Bakker. Gelukkig voor de vele toeschouwers werd in de laatste periode de in de lucht hangende monsterscore gereduceerd, de doelpuntrijke einduitslag werd uiteindelijk 24-28. Een uitslag waarmee beide ploegen verder kunnen in de competitie! ACKC kan er als positieve uithalen dat het vrij makkelijk tot scoren komt en dat zeker nodig zal hebben in de komende wedstrijden. De eerst volgende wedstrijd op zaterdag 14 april wordt weer op eigen terrein: sportpark ?de Alm? afgewerkt met als tegenstander Ventura Sport (Strijen). In de uitwedstrijd werd nog onnodig verloren, wel zullen nu de punten in eigen huis moeten worden gehouden om de plaats bovenin de ranglijst van de 3e klasse te behouden. De wedstrijd vangt zoals gewoonlijk weer aan om 15.30 uur en zal worden voorafgegaan door ACKC 2 ? Ventura Sport2. Voor meer informatie zie www.ackc.nl

Doelpuntenmakers tegen OZC: Marlies Kant 6, Wietze de Vries 5, Sabine Meerman en Rik Millenaar 4, Stef Mommers 3, Natasja Kuipers en Frank Bakker elk 1.

Arie den Hartog

(terug)