Nieuwsbericht

(terug)

ACKC niet scherp genoeg tegen kampioen Maassluis

namens Websitecommissie, woensdag 14 maart 2018

De laatste zaalwedstrijd voor het al gedegradeerde ACKC tegen de kampioen Maassluis in de 2e klasse I is een formaliteit, maar ACKC wil toch op een waardige manier afscheid nemen van de 2e klasse.

In de beginfase leek het nergens op, ACKC liet zich veel te gemakkelijk overlopen en keek al snel tegen een 0-4 achterstand aan. Marlies kant en Jonne Millenaar konden nog wel wat terugdoen, maar ACKC kon niet voorkomen dat de achterstand na halverwege de eerste helft 2-9 was geworden.

Het ACKC/Jeugdsportfondsteam kwam daarna wat nadrukkelijker in actie, kon dat ook in de stand tot uiting brengen en kwam enigszins terug naar 5-10. Er kwam wat meer rust in het spel, invaller Arné van Herwijnen die de afwezige Frank Bakker verving, paste zich goed aan en kwam in korte tijd tweemaal tot scoren. Enkele minuten voor rust was de marge een stuk kleiner geworden, met de stand van 9-12 leek er nog van alles mogelijk. Uiteindelijk werd er een ruststand van 9-14 bereikt.

Coach Den Hartog was gematigd tevreden, maar wilde wel wat meer inzet en overtuiging in zijn team in het tweede bedrijf. In de tweede helft bleef aanvoerder Marlies Kant aan de kant vanwege een ongelukkig verkregen schouderblessure. Ze werd vervangen door Amber de Ruijter. Ook in de beginfase van de tweede helft liet ACKC zich overdonderen, met gevolg dat er binnen een minuut of zeven al een 11-19 achterstand op het scorebord prijkte. Ook kampioen Maassluis kon daarna niet meer zijn beste spel tonen en werd vaak wat nonchalant en overmoedig.
Halverwege de tweede helft kwam ACKC wat los en kreeg wat meer vat op de wedstrijd. Inmiddels was de stand via Sabine Meerman, Stef Mommers en Natasja Kuipers 15-20 geworden en was er geen sprake meer van dat ACKC zal worden vernederd door de kampioen. Ingrid Dekkers kwam nog in het veld voor Jonne Millenaar en Marvin van den Berg verving Stef Mommers. Beide ploegen scoorden er in de slotfase nog lustig op los. Jammerlijk miste Wietze de Vries in de slotfase zijn 2e stip. Uiteindelijk resulteerde het in een 19-24 verlies in deze laatste zaalwedstijd.

Een seizoen dat niet bracht wat was gehoopt, behoud van het tweede klasse was het uiteindelijke doel. Maar met deze jonge ploeg zal er volgend zaalseizoen zeker in de derde klasse veel mogelijk kunnen zijn.
ACKC gaat zich komende weken opmaken voor de tweede helft van de veldcompetitie. Hierin zijn nog zeven wedstrijden te spelen 4 thuis en 3 uitwedstrijden. ACKC staat hierin op de vierde plaats met 8 punten. Met enkele oefenwedstrijden, donderdagavond 22 maart om 20.30 uur thuis tegen VIKO(Vianen)en zaterdag 24 maart om 16.00 uur uit tegen DSO (Klundert) zal de ploeg op scherp worden gezet om minimaal boven in de 3e klasse te eindigen.

De competitie begint weer op 31 maart op sportpark ?de Alm?met een confrontatie tegen de ongeslagen koploper OZC (Rotterdam) aanvang 15.30 uur. Voor meer ACKC-informatie zie: www.ackc.nl

Doelpuntenmakers tegen Maassluis: Arné van Herwijnen 4, Natasja Kuipers en Wietze de Vries 3, Marlies Kant en Jonne Millenaar 2, Sabine Meerman, Ingrid Dekkers, Amber de Ruijter, Rik Millenaar en Stef Mommers 1.

Arie den Hartog

(terug)