Nieuwsbericht

(terug)

Strijdend ACKC nipt ten onder in degradatieduel

namens Websitecommissie, zondag 18 februari 2018

De spanning voor ACKC onderin de 2e klasse I is om te snijden. Het jonge team in opbouw kon alleen bij winst op Atlas nog degradatie ontlopen, in een gelijk opgaande wedstrijd was uiteindelijk de Zeeuwse ploeg heel nipt (21-20) de gelukkige en zal ACKC volgend zaalseizoen zijn geluk moeten gaan beproeven in de 3e klasse.

ACKC gesteund door veel meegereisde supporters, begon de wedstrijd voortvarend, al snel was er een 2-0 voorsprong voor het Jeugdsportfondsteam. De voorsprong werd niet lang vastgehouden en halverwege de eerste helft was de stand weer gelijk (3-3), positief was dat Wietze de Vries die afgelopen wedstrijden niet op schot was, inmiddels al twee keer de korf had gevonden. De strijd ging behoorlijk gelijk op en telkens als de thuisploeg weer een voorsprong had genomen, sloeg ACKC snel weer terug, wat uiteindelijk voor een ruststand van 10-10 zorgde.

De strijd was dus nog geheel open en het beloofde in het tweede bedrijf een spannend potje te gaan worden. De tweede helft werd er om en om gescoord, de stand was al snel 13-13. Met wat tactische wissels probeerde coach Den Hartog de tegenstander te bestrijden, enkele keren werden Sabine Meerman en Amber de Ruiter gewisseld, voor het wedstrijdverloop maakte het niet heel veel uit, de wedstrijd werd steeds spannender naar gelang het einde naderde. 16-17 was het halverwege de 2e helft. ACKC was voor het eerst in de tweede helft op een minimale voorsprong gekomen, er waren vele mogelijkheden aan beide kanten en de spanning op de tribune en de bank nam alleen nog maar toe.

Het ACKC/Jeugdsportfondsteam deed er alles aan om de laatste strohalm te pakken Natasja Kuipers en Stef Mommers brachten ACKC weer op voorsprong nadat Atlas telkens weer langszij was gekomen. Vier minuten voor tijd kreeg Frank Bakker heel ongelukkig een stip tegen van de matig leidende scheidsrechter en direct daarna werd de ACKC verdediging te simpel verschalkt en was het 20-19. In de laatste minuut maakt Frank Bakker met een schot van afstand de 20-20, Atlas wist met een heel dubieuze goal, die in eerste instantie leek te worden afgekeurd op 21-20 te komen. Het was gedaan, de thuisploeg had zich veilig gespeeld en ACKC moest met wederom een gevoel van ?net niet? het onderspit delven wat tevens inhoudt dat degradatie een feit is en dat ACKC volgend seizoen 3e klasser is.

Dit seizoen was vooraf al duidelijk dat ACKC met de vele verjongingen in het team(gemiddeld rond de 20 jaar) het heel moeilijk zou gaan krijgen in deze sterke 2e klasse I, maar lopende de competitie had coach Den Hartog zijn team aardig op de rit en waren er mogelijkheden genoeg om punten te pakken en dat werd ook gedaan, ook werden verschillende wedstrijden met een heel minimaal verschil verloren, en was er nooit sprake van dat de Groen/witten werden weggespeeld.

Alvorens de veldcompetitie weer wordt opgepakt, volgt er nog één competitiewedstrijd in de zaal, over twee weken tegen de ongeslagen kampioen Maassluis. In sporthal ?de Jager? in Giessen zal deze formaliteit op zaterdag 10 maart om 17.35 uur worden afgewerkt.

Doelpuntenmakers tegen Atlas: Wietze de Vries 5, Jonne Millenaar en Frank Bakker 3, Sabine Meerman, Marlies Kant, Stef Mommers en Rik Millenaar 2, Natasja Kuipers 1.

Arie den Hartog

(terug)