Nieuwsbericht

(terug)

ACKC niet bij de les op Rabobank-ACKC-dag

namens Websitecommissie, zondag 11 februari 2018

Sporthal ?De Jager? was met 400 uitzinnige supporters weer lekker volgelopen tijdens de traditionele ACKC-dag en een entourage om van te smullen: heel veel activiteiten, met als hoogtepunt de wedstrijd van het ACKC 1 tegen Vitesse(Barendrecht). In de vorige wedstrijd was er nog een verdienstelijk gelijkspel behaald.

ACKC kan de punten heel goed gebruiken in de strijd tegen degradatie die moet worden uitgevochten tegen Atlas en Korbatjo, er zullen er twee van moeten degraderen.

De wedstrijd kwam moeilijk op gang, eerst nam Vitesse een voorsprong maar even later was het al weer gelijk. Pas halverwege de eerste helft nam het ACKC/Jeugdsportfondsteam een voorsprong via Rik Millenaar werd het 2-1. Het eerste kwart was er wel één van de gemiste kansen, zeker bij de thuisploeg. Wat vaak gebeurt, was ook nu het geval, het waren de gasten die plotseling loskwamen en ACKC in een tijdsbestek van vijf minuten een behoorlijke tik uitdeelden met een 2-6 stand. Tot ontsteltenis van iedereen kon Wietze de Vries het gat via een stip ook niet kleiner maken. Het was nu al duidelijk geworden dat het een zwaar middagje zal worden. Nog één keer kwam ACKC wat dichterbij naar 4-6 maar de groen/witten hadden niet de drive die nodig is om een wedstrijd als deze naar een goed einde te brengen. Al snel was de stand weer 4-10 en liep het al tegen de rust aan, Frank Bakker en Jonne Millenaar deden nog wel wat terug maar de uiteindelijke ruststand werd 6-11.

Dat coach Den Hartog was tijdens de rust niet tevreden. Hij probeerde nog wat bij te sturen en zijn ploeg vooral te motiveren.

Direct na rust leek er nog wel wat mogelijk, zeker toen De Vries en Bakker de ploegen op drie punten van elkaar brachten 8-11. Er waren intussen diverse wissels geweest om op deze manier nog wat te bewerkstelligen. Vitesse zette nog even een tussenoffensief in en ACKC had het nakijken, er werd veel te slap en ongeconcentreerd gespeeld en daarvoor werden de groen/witten behoorlijk afgestraft met nog een minuut of tien op de klok was de achterstand onoverbrugbaar (8-18) geworden. De wedstrijd was inmiddels gespeeld, ACKC kon nog wel iets dichterbij komen maar verloor uiteindelijk kansloos met 11-19. Ondanks dit resultaat was het publiek de gehele wedstrijd vol enthousiasme en nam afscheid met een daverend applaus.

De beide andere ploegen onderin moesten ook beiden een flinke nederlaag incasseren. Dit houdt in dat er zaterdag 17 februari a.s. tijdens een rechtstreekse confrontatie tegen Atlas uitsluitsel zal geven wie er uiteindelijk gaat degraderen. Alleen winst zal voor ACKC voldoende zijn om degradatie te ontlopen. De wedstrijd in sporthal ?de Belt? in Oost-Souburg vangt aan om 19.50 uur en vooraf neemt ACKC 2 het op tegen Atlas 2.

Doelpuntenmakers tegen Vitesse: Frank Bakker 3, Marlies Kant en Sabine Meerman 2, Jonne Millenaar, Wietze de Vries, Marnix Kammer en Rik Millenaar elk 1.

Arie den Hartog

(terug)