Nieuwsbericht

(terug)

ACKC op karakter naar remise

namens Websitecommissie, zondag 4 februari 2018

Het ACKC/Jeugdsportfondsteam was vorige week in goede doen en zal dit zeker in de thuiswedstrijd tegen ODO(Maasland)willen herhalen, een sterke ploeg met prima schutters, maar ACKC moet alleen naar zichzelf kijken en zal de komende wedstrijden er alles aan doen om aan de degradatie te ontsnappen.

In de beginfase liet ACKC zich niet gek maken door het ODO-aanvalsspel en ging de wedstrijd tamelijk gelijk op, eerst was het Stef Mommers die pas na vijf minuten raak schoot, halverwege de eerste helft was de voorsprong nog steeds één punt(4-3).ACKC had het behoorlijk lastig om verdedigend een vuist te maken en moest toestaan dat ODO een voorsprong van 4-6 nam, in deze fase trachtte ACKC de rust te bewaren, wat ook gedeeltelijk lukte, alleen Marnix Kammer via een stip en Stef Mommers via een korte kans kwamen voor de rust nog aan scoren toe. De ruststand was daarmee 6-9 geworden!

Tijdens de rust was coach Den Hartog toch gematigd tevreden over het vertoonde spel. ?Al is de tegenstander nog zo goed, wij kunnen in de tweede helft voor een positief resultaat zorgen, geef de moed nooit op! ? Het leek er in de beginfase van het tweede bedrijf op dat ACKC zou worden overlopen. Al in de beginfase werd de achterstand zelf zes punten 6-12, toch toonde het ACKC/Jeugdsportfondsteam karakter. Inmiddels werd de niet fitte Wietze de Vries gewisseld en kwam Rik Millenaar in het veld net nadat zijn zus Jonne de 7-12 had gemaakt. Het maken van fouten aan beide zijden bleef maar ACKC sloop steeds dichterbij, wat ook door het talrijke publiek direct werd opgepakt! Halverwege de tweede helft, nadat Stef Mommers en invaller Rik Millenaar gescoord hadden, was de stand ineens 12-14 geworden en met nog een kwartier te spelen was de wedstrijd weer helemaal open.

De spanning op de bank en de tribune was immens! Zeker nadat Natasja Kuipers en Rik Millenaar 14-15 aantekenden. Dat er spanning op de wedstrijd zat,bleek ook uit de vele gemiste kansen, zeker bij de tegenstander. Nog vijf minuten spelen, waarin beide ploegen op jacht gingen naar de volle winst, ODO liep weer uit naar 15-18. Alles werd gegeven om weer op gelijke hoogte te komen, Sabine Meerman nam de 16-18 met een schot van afstand voor haar rekening, snel werd er nog wat heen en weer gewisseld en kwam Ingrid Dekkers nog een keer voor Jonne Millenaar. Met nog twee minuten op de klok kon Frank Bakker zijn kracht tonen en maakte 17-18, de verdediging hield het bij de volgende ODO-aanval goed dicht, De scheidsrechter gaf één minuut te spelen aan, weer toonde Frank Bakker zijn klasse, ACKC kwam langszij. ODO kon in het vervolg niets meer terug doen. Einde wedstrijd 18-18, wat achteraf gezien met een zes punten achterstand bijna voor onmogelijk werd gehouden, dit o zo belangrijke punt werd gevierd als een overwinning.

Onderin neemt de spanning nu alleen maar toe de twee andere degradatiekandidaten Atlas en Korbatjo vochten ook een spannende partij tegen elkaar uit, hier werd de stand 17-16. ACKC staat onderaan samen met Korbatjo, beide ploegen hebben 6 punten en Atlas staat er met zeven punten net boven. Er zullen twee ploegen moeten degraderen!

ACKC speelt nog tegen Atlas uit, en thuis tegen het dit weekend kampioen geworden Maassluis. Maar eerst volgt nog de ACKC-dag komende zaterdag 10 februari, veel publiek, mooie wedstrijden, veel muziek en leuke activiteiten zie www.ackc voor meer informatie. Zaterdag 10 februari komt Vitesse(Barendrecht) op bezoek in sporthal ?de Jager? te Giessen, aanvang wedstijd ACKC ? Vitesse is 17.45 uur.

Doelpuntenmakers tegen ODO; Stef Mommers 4, Jonne Millenaar en Marnix Kammer 3, Natasja Kuipers, Sabine Meerman, Frank Bakker en Rik Millenaar 2.

Arie den Hartog

(terug)