Nieuwsbericht

(terug)

ACKC neemt eerste belangrijke horde

door Arie van den Herik, zondag 28 januari 2018

Deze wedstrijd wordt bestempeld als cruciaal en ook nog tegen het team van de vorige trainer Paul Vink. De thuiswedstrijd tegen de ploeg uit de Hoekse Waard was de enige overwinning tot nu toe van het ACKC/Jeugdsportfondsteam.

Korbatjo heeft inmiddels 6 punten, terwijl ACKC met 3 punten de laatste plaats inneemt in de rangschikking. Tot op het bot toe waren coach Den Hartog en zijn team gemotiveerd en werd er vanuit gegaan dat er nu een mogelijk omslagpunt komt na de vele verliespartijen. Er werd begonnen met nagenoeg dezelfde opstelling als vorige week, alleen Rik Millenaar was afwezig, Frank Bakker kreeg een basisplaats.

Er werd al heel snel duidelijk dat de mindere wedstrijd van vorige week een incident was, ACKC begon zeer sterk en nam al snel een voorsprong 1-4, inmiddels had Wietze de Vries zelfs nog een keer verzuimd om vanaf de stip te scoren. De Almkerkers hadden ook het beste van het spel en wisten Korbatjo lange tijd op een achterstand van vier punten te houden, inmiddels had Wietze de Vries zijn ? foutje? al dubbel en dwars goedgemaakt en had de stand met vier doelpunten van zijn hand naar 4-8 getild, maar zoals zo vaak gebeurde, was nu weer gaande, er werd te slordig omgegaan met kansen en dat had als gevolg dat Korbatjo steeds weer ten aanval kon trekken. Bij een stand van 5-9 voor ACKC een minuut of zes voor tijd leek er voor de rust geen vuiltje aan de lucht, maar de thuisploeg kwam mede door zwak optreden van vooral alle vier de ACKC-heren terug en kon er worden gerust bij een gelijke stand van 9-9.

Coach Mark den Hartog was er behoorlijk ziek van dat zijn ploeg de laatste minuten van de eerste helft de voorsprong totaal liet teniet doen. Hij liet dat ook heel duidelijk merken tijdens de rust, maar was tevens heel positief gestemd over de afloop van de wedstrijd en was ervan overtuigd dat zijn ploeg aan het langste eind zal gaan trekken. ?Er is er maar één die hier wint en dat zijn wij!?

Korbatjo nam al snel voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong, maar in de volgende aanval maakte Stef Mommers weer snel 10-10, binnen een heel kort tijdsbestek werd er toch weer een ACKC voorsprong bewerkstelligd waarin de heren een heel groot aandeel hadden. Binnen tien minuten was de stand weer 11-14. Marlies Kant en Stef Mommers hadden intussen beiden met een korte kans gezorgd voor 12-16. Dit was halverwege het tweede bedrijf. Coach Den Hartog ging in deze fase over op een tactische wissel en bracht Ingrid Dekkers in de aanval voor Jonne Millenaar. Na twee minuten ging de wissel weer andersom, maar intussen had Dekkers wel met haar gevreesde afstandsschot de stand op 12-17 gebracht. In het verdere verloop van de wedstrijd werd deze wissel nog enkele malen toegepast. Inmiddels had Wietze de Vries zijn tweede stip gemist! Met nog maar zeven minuten op de klok leek de wedstrijd gespeeld bij een ruime voorsprong voor ACKC met 14-19. Maar er kwam toch nog behoorlijk spanning in de wedstrijd, Korbatjo ging van uit alle mogelijke hoeken schieten en probeerde vaak op goed geluk nog wat te forceren. Het kwam zelfs zover dat vlak voor tijd de stand nog 18-19 werd. Maar gelukkig voor het ACKC/Jeugdsportfondsteam werd er bij deze stand door de scheidsrechter een eind aan de wedstrijd gemaakt en konden de Almkerkers even ?uit hun dak gaan? voor het behalen van deze o zo belangrijke winst om degradatie dit seizoen mogelijk nog te kunnen ontlopen.

De andere concurrent Atlas verloor ook, dat houdt in dat ACKC inmiddels naar de 7e plaats is gestegen. Komende wedstrijden zijn twee thuiswedstrijden, om te beginnen komt zaterdag 3 februari ODO (Maasland) op bezoek. Een sterke goed spelende ploeg waar ACKC in goede doen mogelijkheden heeft om van te winnen. Zeker met een enthousiast thuispubliek zou dat mogelijk moeten zijn! De wedstrijd in sporthal ?de Jager? te Giessen vangt aan om 17.15 uur en zal worden voorafgegaan door ACKC 2 ? Seolto 2. Meer informatie zie www.ackc.nl

Doelpuntenmakers tegen Korbatjo: Wietze de Vries 6, Frank Bakker 4, Stef Mommers 3, Marnix Kammer 2, Jonne Millenaar, Sabine Meerman, Marlies Kant en Ingrid Dekkers 1.

Arie den Hartog

(terug)