Nieuwsbericht

(terug)

Te weinig beleving bij verliezend ACKC

namens Websitecommissie, maandag 22 januari 2018

Voor hekkensluiter ACKC wachtte er afgelopen zaterdag een confrontatie tegen het op de tweede plaats staande Kinderdijk. Geen wonderploeg zoals coach Den Hartog aangaf, dus wie weet, is er wat mogelijk?.

Afgelopen week zijn overigens de Technische Commissie van ACKC en Trainer/Coach Mark den Hartog overeengekomen om het contract met een jaar te verlengen.

Zoals ACKC afgelopen wedstrijden gespeeld had: met veel inzet en scherpte. Op die manier zou het voor ACKC mogelijk kunnen zijn om de broodnodige punten te pakken. In de basis starten dit keer Ingrid Dekkers voor Natasja Kuipers, verder de dames Marlies Kant, Sabine Meerman en Jonne Millenaar en de heren Wietze de Vries, Marnix Kammer, Stef Mommers en Rik Millenaar.

De strijd ging van het begin af aan gelijk op, waarbij beslist geen hoogstaand korfbal werd ten toon gespreid aan beide zijden, Kinderdijk speelde wat overtuigender terwijl ACKC veel te slap oogde en weinig beleving in het spel kon brengen. Halverwege de eerste helft stond het 6-3 voor de thuisploeg wat puur kwam doordat Kinderdijk zijn kansen benutte via afstandsschoten van vooral de dames, terwijl ACKC de scherpte op zijn beurt niet had en de vele kansen net niet wist af te ronden. Inmiddels werd de dit keer zwak spelende Sabine Meerman gewisseld voor Natasja Kuipers. Ook moest in het laatste gedeelte van de eerste helft Rik Millenaar noodgedwongen tijdelijk naar de kant gehaald worden vanwege een blessurebehandeling. In het tweede gedeelte van de eerste helft kon ACKC wel weer enigszins terugkomen via Wietze de Vries, maar kon niet voorkomen dat met een achterstand van 8-6 de kleedkamers werd opgezocht.

Ook in het begin van de tweede helft bleef de wedstrijd gelijk opgaan, maar ondanks de in de kleedkamer besproken tactiek kon ACKC niet het spel dicteren en wist Kinderdijk een flinke voorsprong te nemen van 15-9, in principe was hiermee de wedstrijd halverwege de tweede helft al gespeeld en kon ACKC alleen nog maar proberen de achterstand te beperken. Het ACKC/Jeugdsportfondsteam had het moeilijk met de verdedigende capaciteiten van de Kinderdijkers. Wat er ook werd geprobeerd, het heilig vuur was er doodgewoon niet!
Uiteindelijk moest ACKC het hoofd buigen en werd naar huis gestuurd met een 20-14 verlies. Gelukkig wisten de concurrenten, Korbatjo en Atlas onderin de 2e klasse ook geen punten te behalen en zal ACKC in de komende weken moeten toeslaan om nog te ontsnappen aan de degradatiezone. Allereerst is er komende week zaterdag 27 januari de belangrijke wedstrijd tegen Korbatjo,waar in de thuiswedstrijd de tot nog toe enige overwinning werd behaald. De wedstrijd in sporthal ?de Boogerd? in Oud-Beijerland vangt aan om 18.30 uur, vooraf speelt ook ACKC2 tegen Korbatjo 2.

Doelpuntenmakers tegen Kinderdijk; Marlies Kant en Wietze de Vries 4, Ingrid Dekkers, Natasja Kuipers, Jonne Millenaar, Stef Mommers, Rik Millenaar en Frank Bakker elk 1.

Arie den Hartog

(terug)