Nieuwsbericht

(terug)

Zware tijden breken aan voor wispelturig ACKC

namens Websitecommissie, zondag 14 januari 2018

Na de enerverende wedstijd vorige week tegen de koploper waren de verwachtingen hooggespannen, kan ACKC met deze jonge ploeg het spelpeil blijven volhouden in eigen huis. Op bezoek kwam ONDO(`s-Gravenzande) net boven ACKC op de ranglijst dus belangrijk om punten in eigen huis te houden.

De beginfase was voor de Almkerkers ondanks weinig overtuiging kwam er een 2-0 voorsprong. De wedstrijd ging daarna gelijk op en tot een minuut of tien spelen stond het 5-5. Duidelijk was dat de groen/witten niet de spirit en de scherpte hadden van vorige week. De Westlanders konden vrij gemakkelijk een voorsprong afdwingen zonder dat ACKC er iets tegenover stelde, was het halverwege de eerste helft al 5-9 en was er de nodige onrust binnen de ploeg merkbaar. Jonne Millenaar werd naar de kant gehaald en werd vervangen door Amber de Ruiter. Gelukkig kon ACKC zich weer herpakken en zat er nog wel veerkracht in de ploeg, binnen een paar minuten bij een stand van 9-10 leek er weinig aan de hand, maar verdedigend en aanvallend konden er geen potten gebroken worden. ACKC liet zich in de laatste paar minuten voor rust overlopen en kon de kleedkamer gaan opzoeken bij een 9-14 achterstand.

Het zal niemand verbazen dat coach Den Hartog zijn ploeg heel intens op de feite drukte tijdens de rust. Hij probeerde op een positieve manier de kopjes weer leeg te maken, zodat in de tweede helft een ander ACKC te zien was.

De beginfase was toch weer wat hoopvol al werd niet het normale niveau gehaald, ACKC kwam weer wat meer in de wedstrijd en vocht zich terug naar 12-15. Helaas was er ook nu niet die hoognodige beleving binnen de ploeg en was het spel slapjes. Automatisch liet het publiek het jammer genoeg ook afweten om hun team nog eens extra te ondersteunen. Coach Den Hartog wisselde in de 2e helft regelmatig en probeerde met enkele ingrepen een kentering in de wedstrijd te forceren. Halverwege stond het 14-17 maar het verschil werd niet gemaakt. In een slotoffensief kwam ACKC nog wel een keer terug tot 17-19, maar met nog enkele minuten te spelen trokken de Westlanders aan het langste eind. Uiteindelijk werd het 17-20.

Er breken zware tijden aan voor het ACKC/Jeugdsportfondsteam! ACKC staat op de laatste plaats met 3 punten en daarboven staan één ploeg met vijf en twee ploegen met zes punten. ACKC hoeft nog niet direct te wanhopen maar zal zeker tegen de teams net boven hen een positief resultaat moeten neerzetten om degradatie te ontlopen.

Komende zaterdag 20 januari gaat ACKC op bezoek in Alblasserdam en speelt daar tegen Kinderdijk die de tweede plaats op de ranglijst inneemt. Het zal dus weer een spannende pot gaan worden tegen deze sterke tegenstander. De wedstrijd in Sporthal ?de Blokweer? vangt aan om 18.10 uur.

Doelpuntenmakers tegen ONDO; Wietze de Vries en Rik Millenaar 4, Marlies Kant 3, Sabine Meerman en Frank Bakker 2, Natasja Kuipers en Marnix Kammer 1.

Arie den Hartog

(terug)