Nieuwsbericht

(terug)

ACKC laat koploper billen knijpen

namens Websitecommissie, maandag 8 januari 2018

Na een korte winterpauze van twee weken moest het ACKC/Jeugdsportfondsteam afgelopen zaterdag naar koploper Maassluis in de super moeilijke 2e klasse I: een flinke kluif, maar coach Den Hartog was er van te voren van overtuigd dat het mogelijk is tegen deze veel scorende tegenstander, een positief resultaat te halen.

Direct vanaf het begin was iedereen heel goed bij de les en nam ACKC zelfs brutaal een 3-0 voorsprong, Maassluis deed wel wat terug maar de Almkerkers lieten niet toe dat de thuisploeg echt de wedstrijd in handen nam. Steeds als Maassluis aansluiting dreigde te krijgen, was het weer ACKC dat in alle rust een aanval positief kon afronden. Halverwege het eerste bedrijf had Marlies Kant als aanvoerder het goede voorbeeld gegeven met vier treffers en was de stand met 5-8 nog steeds verdiend in het voordeel van ACKC. Maassluis kwam weer terug op één punt maar binnen enkele minuten was er via Wietze de Vries, Rik en Jonne Millenaar weer een 8-12 voorsprong. De laatste minuten voor rust kwam de thuisploeg behoorlijk terug en was er voor ACKC een periode waarbij de gecreëerde kansen niet werden verzilverd.In een tijdsbestek van vijf minuten was zelfs de voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen en werd de rust bereikt met een 13-12 achterstand.

Tijdens de rust was er alleen maar lof van de coach richting zijn team, "wij houden de aansluiting, jammer dat we net voor rust een kleine periode hadden dat de scores aan onze kant niet vielen. Er is nog dertig minuten we zullen hierin alles moeten geven om het deze tegenstander op zijn minst lastig te maken en wie weet nog meer!"

Al bij de eerste ACKC-aanval was het Marlies Kant die de ploegen weer naast elkaar bracht, al was dit in de volgende aanval al weer teniet gedaan, de intentie en het geloof waren er nog steeds! Wel was duidelijk dat de Maasssluizenaren heel veel individuele klasse in huis hebben, de heren met heel veel atletisch vermogen konden in de loop van de tweede helft het verschil maken. Na een kwartier stond er al een 20-16 score op het bord. ACKC probeerde telkens weer aan te haken en behield wederom de rust. Er kwam een periode dat ACKC heel veel mogelijkheden kreeg maar het net niet kon afronden, toch was de stand inmiddels wel weer 20-18 voor de thuisploeg, verdedigend hielden de dames van ACKC heel goed stand. Dat bleek wel uit de scores in de tweede helft van Maassluis die voor honderd procent op naam van de heren kwam. Ook in de tweede helft was er weer een korte periode waarin wat werd verslapt, verdedigend en aanvallend werd er wat slordig gespeeld wat tot direct gevolg had dat de achterstand weer vergroot was met nog een minuut of vijf op de klok tot 24-19. Maar ACKC liet zich zeker niet wegspelen en had nog een slotakkoord. Via Rik Millenaar, Marlies Kant en Natasja Kuipers werd er uiteindelijk na een enerverende partij korfbal een eindstand van 25 ?22 bereikt. Een prima prestatie voor hekkensluiter ACKC tegen de ongeslagen koploper!
Coach Mark den Hartog was uiteindelijk ondanks de nederlaag blij met de progressie die zijn team maakt en de vechtlust tot de laatste minuut, hier gaan we mee verder en zullen dat zaterdag weer waar moeten maken maar nu met een overwinning. Komende zaterdag 13 Januari komt ONDO (`s-Gravenzande) op bezoek, in sporthal ?de Jager? te Giessen. De wedstrijd vangt aan om 17:20 uur en zal vooraf worden gegaan door ACKC2 tegen ONDO2.

Doelpuntenmakers tegen Maassluis: Marlies Kant en Frank Bakker 6, Wietze de Vries 4, Rik Millenaar 3, Jonne Millenaar, Natasja Kuipers en Marnix Kammer 1.

(terug)