Nieuwsbericht

(terug)

ACKC verliest dure punten in eigen huis

namens Websitecommissie, zondag 17 december 2017

De laatste wedstrijd van 2017 stond afgelopen zaterdag op het programma voor de hoofdmacht van het ACKC/Jeugdsportfondsteam. Op bezoek kwam het Zeeuwse Atlas(Ritthem) die de laatste plaats bezette in de 2e klasse I. ACKC kon goede zaken doen en met een overwinning afstand nemen en weer meedoen in de middenmoot.

Wel was men gewaarschuwd dat deze ploeg niet moet worden onderschat en soms verrassende resultaten behaalt.
Vooraf aan de wedstrijd werd eerst een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van Cees van Breugel, jarenlang fanatiek ACKC-fan en medeorganisator van het ?Moeder Antje? koppelschiettoernooi, tevens werd er met rouwbanden om gespeeld.

ACKC begon niet sterk aan de wedstrijd, liet zich te gemakkelijk onder druk zetten en speelde heel nerveus wat al snel resulteerde in een 1-3 achterstand. Wel probeerde men onder die druk uit te spelen, maar het kwam er in het eerste kwartier niet meer van om langszij te komen. Al snel probeerde coach Den Hartog het met een wissel en werd Wietze de Vries er tijdelijk uitgehaald en nam Frank Bakker zijn plaats in, op het eerste gezicht bracht dit niet het gewenste effect. De tegenstanders waren veel effectiever en verschalkten vele malen via een afstandsschot hun directe tegenstander. ACKC moest zelfs vijf minuten voor rust een achterstand van 7-11 incasseren. In de laatste minuten voor de thee werd er wel wat meer strijd geleverd. Frank Bakker(stip) Marlies Kant tweemaal van afstand en Rik Millenaar zorgden ervoor dat de ruststand van 12-14 nog mogelijkheden genoeg gaf om in de tweede helft alsnog toe te slaan.

De tweede helft kon ACKC alleen nog maar aanklampen maar de achterstand bleef op het scorebord. Sabine Meerman werd gewisseld voor Amber de Ruiter en Marnix Kammer moest het veld ruimen voor Wietze de Vries. Kans op kans werd gemist en wederom liep ACKC vele malen op tegen dubieuze beslissingen van de leidsman. Inmiddels was het halverwege de tweede helft bij een stand van 15-20 ogenschijnlijk gebeurd met ACKC, maar zoals vaak kon ACKC tot het laatst in de wedstrijd strijd leveren onder de bezielende leiding van hun coach. Wietze de Vries liet zich in het laatste kwartier goed zien en ook Amber de Ruijter die als een rots in de branding verdedigend haar `mannetje` stond en tevens aanvallend met haar lengte een welkome aanvulling was, ACKC sloop in de stand steeds dichterbij. De gasten en ook het publiek pakten dit op, er ware mogelijkheden! Medeuitblinker Rik Millenaar gaf via een korte kans tien minuten voor tijd het startsein en maakte van dichtbij 18-21, de druk werd enorm opgevoerd, maar teveel kansen werden onbenut gelaten. Wietze de Vries en Marlies Kant zorgden vijf minuten voor tijd voor een nog spannender slot het was plots 20-21 geworden. Wat er verder ook werd geprobeerd; het lukte niet meer!

De tegenstander kon ook niet heel veel meer uitrichten, maar trokken toch aan het langste eind. ACKC moest voor de derde keer op rij in de laatste minuten aan de bak, maar haalde uit die drie wedstrijden maar één schamel puntje. Inmiddels neemt ACKC wel de laatste plaats in met 3 punten, maar zal zeker weer de ruggen gaan rechten, de middenmoot is nog altijd in zicht met twee ploegen met 4 en één met 5 punten. Het tweede team van ACKC staat inmiddels op de 2e plaats in de ranglijst na een 16-10 overwinning op de reserves van Atlas.

Komende weken is er geen competitie voor het 1e en 2e team gepland, zaterdag 6 januari gaat het ACKC/Jeugdsportfondsteam op bezoek in en tegen Maassluis, de ongeslagen koploper in de 2e klasse I. De aanvang van de wedstrijd in de Olympiahal in Maassluis is 15.30 uur. Zie www.ackc.nl

Doelpuntenmakers tegen Atlas; Marlies Kant 6, Rik Millenaar 5, Wietze de Vries, Frank Bakker en Marnix Kammer 2, Sabine Meerman, Natasja Kuipers en Stef Mommers elk 1.

Arie den Hartog

(terug)